Előfizetői tartalom

Egészen érdekesen alakul a magyar koronavírus-járvány

Portfolio
Magyarországon már több mint 9600 aktív igazolt koronavírusos fertőzött van a kormányzati statisztikák szerint. Ilyen magas fertőzötti számot úgy tudunk elérni, ha az elmúlt 5 hét pozitív eseteit összeadjuk. Vagyis most is biztosan van sok olyan eset a statisztikában, akiket még augusztusban diagnosztizáltak. Nyilvánvaló, hogy egy pozitív koronavírusos eset nem fertőz 4-5 hétig, így megpróbáltuk kideríteni, mi áll a jelenség mögött.

Magyarországon 9653 aktív koronavírus-fertőzöttet tart nyilván a kormány. Az adatokból úgy tűnik, mintha hosszú hetekig senki sem gyógyulna fel a betegségből, hiszen ez a szám úgy jön ki, ha az elmúlt 5 hét összes új fertőzöttjét összeadjuk, és közben senkit nem nyilvánítunk gyógyultnak (vagy elhunytnak, utóbbi azonban sajnos nem volt így). Ez azért zavarba ejtő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés