Előfizetői tartalom

India veszi az orosz vakcinát

Portfolio
Százmillió dózis, az új koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló Szputnyik V vakcinát szállít Oroszország Indiának - közölte szerdán az orosz oltóanyagok kidolgozását finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI). Az RFPI az oltóanyag közös teszteléséről és disztribúciójáról az indiai Dr. Reddy's Laboratories gyógyszergyárral állapodott meg. Az első orosz vakcina jelenleg a klinikai tesztelés harmadik szakaszában tart.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzések száma az elmúlt nap alatt 5670-nel 1 079 519-re emelkedett a szerdán közölt hivatalos adatok szerint. Ez a legmagasabb szám június 26. óta. A TASZSZ hírügynökég által megszólaltatott orvosszakértők szerint a növekedés nem kritikus, a fertőzés gyakoribbá válása várható volt az új felső légúti időszaki járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés