Előfizetői tartalom

Egyre rosszabb a brit járványhelyzet: még szigorúbb korlátozásokat rendeltek el észak-angol nagyvárosokban

MTI
Bár hétfő óta országosan él a „hatos szabály”, azaz hatnál több nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze egymás közvetlen közelében, a jelek szerint ez nem elég a járvány fékezéséhez, ezért csütörtök délután újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be a londoni kormány. Ez az északkelet-angliai nagyvárosokra és megyékre lesz érvényes pénteken nulla órától.

Mit és miért léptek? Matt Hancock egészségügyi miniszter (ld. fenti képünkön) a londoni alsóházban csütörtök délután bejelentette: Northumberland és Durham megyékben, valamint Newcastle, Gateshead és Sunderland városokban pénteken nulla órától tilos vegyülniük a nem egy háztartásban élőknek zárt térben és közterületen egyaránt. Emellett az éttermekben és a pubokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés