Előfizetői tartalom

Kormánypártok: most nem indokolt a rendkívüli jogrend, de mindenki tartsa be a szabályokat

Portfolio
A koronavírus-járvány második hulláma mellett újabb koronavírus-törvény, rendkívüli jogrendre vonatkozó jogszabály megalkotása most nem indokolt, a rendelkezésre álló jogszabályok most megfelelőek - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok szezonnyitó frakcióülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Mind ő, mind Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője jelezte: erősen elvárják saját képviselőtársaiktól, hogy a parlamentbe belépve vessék alá magukat a testhőmérséklet ellenőrzésnek, bent a házban pedig mindig hordjanak maszkot. Az emberektől a védekezési szabályok betartását kérik és azt jelzik, hogy folyamatosan várhatók kormánydöntések, szektorális intézkedések a járvány őszi-téli felfutása mellett.

A sajtótájékoztatón elhangzott főbb üzenetek az MTI tudósítása alapján Kocsis Máté kifejtette: a nemzeti konzultáció eredménye alapján az emberek azt várják, hogy Magyarország működjön, másként kezelje a kormány a második hullámot, mint az elsőt, így a munkahelyek megvédése és az iskolák, óvodák nyitva tartása prioritás, miközben folyamatosan várhatók kormánydöntések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés