Előfizetői tartalom

Lebukott a Citi dolgozója: kiderült, hogy Amerika egyik legnagyobb összeesküvés-elméletes oldalát üzemelteti

Portfolio
Fizetett szabadságra küldte a Citigroup egyik IT-csoportvezetőjét, Jason Gelinast és belső vizsgálatot indítottak, miután kiderült, hogy alkalmazottjuk üzemeltette a legnagyobb QAnon összeesküvés-elmélethez kötődő weboldalt az interneten. A QAnon-hívők többnyire úgy látják, hogy sátánista pedofilok uralják az Egyesült Államokat, akik ellen Donald Trump titkos háborút vív.

A New Jersey-i Gelinast szeptember 10-én azonosította a Logically.ai, mint a QMap.pup üzemeltetője. Miután valódi kilétét fölfedték, az oldalról minden adatot törölt, most mindössze más oldalakra vezető linkeket lehet nála találni. Gelinas pénzt is keresett a konteós oldallal: a Patreon nevű közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon havi 3000 dollárnyi bevételre tett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés