Gazdaság

Még mindig közel 13 millió tartós munkanélküli van Amerikában, megtorpant egy fontos konjunktúraadat

Portfolio
A vártnál kevésbé csökkent a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma az Egyesült Államokban a ma közzétett adatok szerint, míg a tartósan segélyből élők száma jól érzékelteti, hogy összességében milyen nagyfokú problémák vannak továbbra is a munkapiacon. Közben egy fontos feldolgozóipari konjunktúra-adat a fellendülés megtorpanására utal.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az előző heti 893 ezerről 860 ezerre csökkent a szeptember 12-vel zárult héten az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, míg a piaci várakozás 850 ezer fő volt. Összességében nem ez az adat az igazán érdekes, hanem az, hogy a tartósan munkanélküli segélyt kérők száma a szeptember 5-ével végződött héten 916 ezerrel még mindig csak 12 millió 628 ezerre csökkent.

Ez jól érzékelteti az amerikai gazdaságban a munkaerőpiac továbbra is súlyos problémáit. Augusztusban a munkanélküliségi ráta 8,4 százalékra esett a júliusi 10,2 százalékról és a Fed tegnap esti előrejelzése szerint év végére 7,6 százalékra csökkenhet.

Ma megjelent egy másik lényeges gazdasági adat is az Egyesült Államokból, mégpedig a közép-atlanti térség feldolgozóipari konjunktúrájának szintjét jelző philadelphiai Fed-index, amely az augusztusi 17,2 pontról 15 pontra visszasüllyedt a piaci várakozásokkal összhangban. Ez arra utal, hogy a tavaszi mélyrepülés után a feldolgozóipari helyreállás lassabb ütemű az ősz első hónapjában.

parlament sötét
unhappy_2
aig
amerikai elnökválasztás trump biden usa
mvm
koronavirus jarvany halaos aldozat
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
parlament sötét