Előfizetői tartalom

Még mindig közel 13 millió tartós munkanélküli van Amerikában, megtorpant egy fontos konjunktúraadat

Portfolio
A vártnál kevésbé csökkent a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma az Egyesült Államokban a ma közzétett adatok szerint, míg a tartósan segélyből élők száma jól érzékelteti, hogy összességében milyen nagyfokú problémák vannak továbbra is a munkapiacon. Közben egy fontos feldolgozóipari konjunktúra-adat a fellendülés megtorpanására utal.

Az előző heti 893 ezerről 860 ezerre csökkent a szeptember 12-vel zárult héten az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, míg a piaci várakozás 850 ezer fő volt. Összességében nem ez az adat az igazán érdekes, hanem az, hogy a tartósan munkanélküli segélyt kérők száma a szeptember 5-ével végződött héten 916 ezerrel még mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés