worker gyári munkás dolgozó covid koronavírus
Gazdaság

Megjöttek a csütörtöki koronavírus adatok: ismét nőtt az elhunytak száma Magyarországon

Portfolio
710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 15170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt kilenc krónikus beteg - közülük nyolcan 70 év felettiek-, így az elhunytak száma 663 főre emelkedett, 4227-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 10280 fő. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 328 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az új koronavírusos esetszám gyors emelkedése megtört, hiszen a szombati 916 esetszám óta nem volt új csúcs, igaz a tegnapi 581 esetnél a mai 710 megint érdemben több. A tendenciát jobban bemutató 7 napos mozgóátlag még meredeken felfelé tart, most a mai adattal csaknem megegyező 711 főt mutat.

Sajnos nagyon kedvezőtlen tendencia rajzolódik ki az alábbi grafikonunk alapján: 9 elhunyt egyetlen nap alatt éppen négy hónappal ezelőtt volt utoljára. A jelek szerint az új esetszámok gyors felfutását elkezdte követni a halálozások emelkedése is. Amint tegnapi cikkünkben rámutattunk, a kaliforniai tapasztalatok alapján sajnos ez a tendencia várhatóan folytatódni fog:

A mai újabb 710 fertőzött miatt az aktív fertőzöttek száma tovább emelkedett, már átlépte a kerek 10 ezer fős határt, igaz amint tegnapi másik elemzésünkben rámutattunk: a gyógyultnak minősíthető emberek csak késve kerülnek be a statisztikába, ezért emelkedik ilyen ütemmel, illetve ezért ilyen magas jelenleg ez a szám:

Sajnos egyre többen kerülnek kórházba a tüneteikkel, a számuk most már 328 főnél jár, és 21-en vannak lélegeztető gépen. Ezek a tendenciák a halálozások növekedése felé mutatnak sajnos.

A magas 710 új fertőzöttet rekordnak számító 12381 elvégzett mintavétel mellett találták meg a járványügy (fontos: nem a magasabb tesztszám miatt van több fertőzött, hanem fordítva: több fertőzésgyanús ember fordul teszteléshez, vagy kerül a járványügy látókörébe). A csúcsra futó mintavételi szám mellett a pozitív esetek aránya még mindig 6% körüli, azaz a WHO által küszöbnek tekintett 5%-nál magasabb (afelett mondja azt a WHO, hogy a járvány nincs igazán kontroll alatt az adott országban, azaz többet kellene tesztelni, hogy jobban lehessen látni a járvány terjedését és így meg lehessen fékezni).

A hatósági házi karanténban lévők száma tegnap érte el eddigi csúcsát 29 ezer 5 fővel, ehhez képest mára 85 fős emelkedést közölt a hivatalos koronavírusos oldal.

Budapesten egy nap alatt 210, Pest megyében 71 fertőzöttet találtak, továbbá figyelemre méltó, hogy Szabolcsban 51-gyel, Hajdú-Biharban 37-tel, Győr-Moson-Sopronban pedig 36 fővel nőtt egy nap alatt a fertőzöttek száma.

megyei bontas 200917

Címlapkép: Getty Images

bullbear
testhőmérséklet mérés lázmérés járvány
remington
ring
matolcsygyorgy3
cash
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
testhőmérséklet mérés lázmérés járvány