Előfizetői tartalom

Az infláció csökkenése kell az MNB újabb élénkítéséhez

Portfolio
A koronavírus-járvány előtt csúcsra volt járatva a jegybanki élénkítés a világban, ez pedig korlátozta a monetáris politika mozgásterét - mondta Forián Szabó Gergely befektetési igazgató az Amundi online sajtótájékoztatóján. A laza politika az inflációt nem pörgette fel, az eszközárakat viszont igen. A Fed a célrendszerének felülvizsgálatával feladta a leckét a jegybankoknak. Itthon az MNB nehéz helyzetbe kerül a válság elején, a magas infláció és az alacsony kamatszint a forintot is gyengülő pályára tette.

Teljes kudarc a nagy jegybankok küzdelme az inflációs cél eléréséért - mondta Forián Szabó Gergely befektetési igazgató az Amundi online sajtótájékozóján. 2008 óta zajlik ez a törekvés, de az infláció Európában és Japánban is elmarad a céloktól, és az amerikai jegybank (Fed) is azzal kénytelen szembesülni, hogy a 2%-os célját csak néha-néha éri el. Pedig alacsony...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái