robinhood shutter
Gazdaság

Elismerte a Fidelity sztármenedzsere: a Robinhood egyszerűen túl szexi

Portfolio
21%-os hozamot ért el eddig idén Will Danoff, a Fidelity Investments egyik legismertebb portfóliómenedzsere, mégis menekül a pénz a 230 milliárd dolláros alapjából. Danoff kerek-perec megmondta, hogy mi a probléma: a befektetési alapok nem elég szexik - írja a Bloomberg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Danoff alapja átlagosan évi 3%-kal teljesítette felül az amerikai tőzsdeindexeket mintegy 30 éves karrierje alatt, most viszont úgy látja, önmagában nem elég a jó hozam ahhoz, hogy egy fiatal befektetőt megszólítsanak.

„Ez egy demográfiai probléma. Tetszenünk kell a Z-generációsoknak és a náluk fiatalabbaknak is. Szerencsére az appunk elég jó. De tudod, egy átlagos Z-generációst nem érdekelnek a befektetési alapok” – mondta Danoff.

Az amerikai befektetési alapok, különösen az aktívan kezelt alapok egyébként szektorszinten küzdenek az évek óta tartó vagyonkiáramlással, melynek indoka a generációs szakadék mellett sok esetben a gyenge teljesítmény és a magas költségterhelés is.

A fiatalok egyébként elsősorban részvényekkel, ETF-ekkel és opciós ügyletekkel kereskednek a Robinhoodon, ahol teljesen ingyen vehetnek fel ilyen kitettségeket vagy adhatják ezt le.

„Amikor elkezdtem 1990, 261 részvényalap volt, ma már több ezer van. Több ezer hedge fund is van. Több ezer, vagy inkább millió Robinhood-befektető van. Ott vannak a szuverén vagyonalapok is. Szóval nincs kérdés afelől, hogy a piac sokkal kompetitívebb lett” – mondta Danoff.

Címlapkép: Shutterstock

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronaviruscoronavirus