Előfizetői tartalom

Koronavírus: miért betegek több mint egy hónapig a magyarok? Itt az NNK válasza!

Portfolio
Szerdán írtuk meg, hogy Magyarországon 5 hétig szerepel egy koronavírusos eset az aktív fertőzötti statisztikában, miközben a fertőzöttség vélhetően nem tart ilyen sokáig. A Nemzeti Népegészségügyi Központ péntek reggel a Portfolio kérdésére többek között közölte: "Mindaddig aktívként szerepel egy fertőzött, amíg az országos adatbázisban nem szerepel gyógyultként, illetve elhunytként. (...) Az új koronavírus okozta megbetegedés súlyossága nagyon eltérő lehet. A teljesen tünetmentes vagy az enyhe tüneteket mutató személyek rövidebb, míg a kórházi ápolást igénylő, illetve súlyos lefolyású megbetegedésekben szenvedők hosszabb idő alatt gyógyulnak meg."

Néhány napja írtuk meg, hogy Magyarországon már több mint 9600 aktív igazolt koronavírusos fertőzött van a kormányzati statisztikák szerint (ma már 11 ezer felett van a számuk). Ilyen magas fertőzötti számot úgy tudunk elérni, ha az elmúlt 5 hét pozitív eseteit összeadjuk. Vagyis most is biztosan van sok olyan eset a statisztikában, akiket még augusztusban diagnosztizáltak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés