görögország
Gazdaság

Koronavírus: újabb ország szigorított a magyar beutazókkal szemben

Portfolio
Egyre több európai ország dönt úgy, hogy szigorítja a beutazási feltételeket a magyar utazókkal szemben, most Görögország is lépett.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Eddig 12 európai ország, köztük 10 uniós tagállam, Nagy-Britannia és Norvégia szigorított a magyarok beutazási feltételein.

A lista most egy újabb országgal, Görögországgal bővült.

Szeptember 18-tól a Magyarországról repülőgéppel érkezőknek  – az eddig is kötelező PLF kitöltése mellett - a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Az intézkedés egyelőre 2020. szeptember 30- ig van érvényben, áll a Konzuli Szolgálat oldalán.

Görögország a Romániából, Bulgáriából, Máltáról, Belgiumból, Izraelből, Albániából, Észak-Macedóniából, Egyesült Arab Emírségekből és Spanyolországból légi úton Görögországba érkezőktől is a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatását kéri.

A korábbi hírekkel ellentétben Görögország nem nyitotta meg határait az albán és az észak-macedón szakaszon. Görögország szárazföldi határai közül a turisták számára továbbra is csak a görög-bolgár határszakasz van nyitva.

A görög hatóságok bejelentették, hogy 2020. július 15-én reggel 6 órától minden, a Bulgáriával közös határon lévő promahonaszi határátkelőhelyen érkező személynek, a belépéstől számítva 3 napnál (72 óránál) nem régebbi negatív PCR  tesztet kell bemutatnia. Ezzel elsősorban a térségből közúton érkező egyre nagyobb számú fertőzött beutazását kívánják szigorúbban ellenőrizni. 

Címlapkép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat