Előfizetői tartalom

Adócsökkentéseket és állami támogatásokat lengetett be Varga Mihály a koronavírus ellen

Portfolio
Újabb adócsökkentésről és az építőipari beruházások támogatásáról is dönthet a kormány az újabb gazdaságvédelmi intézkedések részeként – árulta el a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter. Építőipari áfacsökkentés, állami támogatások visszavezetése és ágazatok célzott adócsökkentése is szóba jöhet a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása mellett. Optimista forgatókönyv mellett jövőre szerinte 4-5%-kal is nőhet a magyar GDP, de ehhez 2021 közepéig meg kell érkeznie egy hatékony vakcinának.

Varga Mihály elmondása szerint a járvány második hulláma miatt újabb gazdaságvédelmi intézkedésekre készül a kormány, tavaszhoz hasonlóan például újabb adócsökkentés is lehet. Impozáns mértékben, 4-5%-kal is nőhet jövőre a magyar GDP - jelezte a tárcavezető arra az esetre, ha a jövő év második negyedévében megindulhatnak az oltások. A vakcina elkészültének időpontját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés