vakcina
Gazdaság

Jakab Ferenc a koronavírusról: senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, az esetszámok lesznek még jóval magasabbak is

Portfolio
Jakab Ferenc virológus nyilatkozott az ATV Spirit Show című műsorának vendégeként arról beszélt, hogy Európában a remények szerint 2021 első félévében megkezdődhet a vakcinálási program, a magyar kormány az angliai vakcinára kötött le egy nagyobb mennyiséget, 5 millió adagot, az angol, oxfordi vakcina is a fázis 3-as vizsgálatban van, ők idén november-decemberre ígérik a fázis 3-as vizsgálatok eredményét. Jakab szerint a járványnak akkor lehet vége, ha biztonságos, hatékony oltás kerül forgalomba, és a lakosságnak legalább 50 százaléka beoltatja magát.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az interjúban Jakab Ferenc a következőket mondta el:

  • Körülbelül 130 vakcinafejlesztési projekt van a világban, ebből körülbelül 30 az, ami már a klinikai vizsgálati fázisban van, ebből 6 olyan vakcina van, ami a harmadik fázisú klinikai vizsgálatban tart, ezeknél előzetes eredmények idén év végén, jövő év elején várhatók.
  • Jakab Ferenc legjobb tudomása szerint a magyar kormány az angliai vakcinára kötött le egy nagyobb mennyiséget, 5 millió adagot, az angol, oxfordi vakcina is a fázis 3-as vizsgálatban van, ők idén november-decemberre ígérik a fázis 3-as vizsgálatok eredményét.
  • Európában a remények szerint 2021 első félévében megkezdődhet a vakcinálási program, úgy, hogy a fázis 3-as vizsgálat teljes kiértékelése addigra még nem fog megtörténni.
  • A Magyarországon jelenleg látható napi fertőzési számok magasak, de senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, ezek lesznek még jóval magasabbak is, nyakunkon van egy ősz és tél, ami a felső légúti fertőzések virágkora, ha nyár után ilyen drasztikus növekedést látunk, akkor még drasztikusabb lesz.
  • A járványnak akkor lehet vége, ha biztonságos, hatékony oltás kerül forgalomba, és a lakosságnak legalább 50 százaléka beoltatja magát, hogy elérjük az áhított nyájimmunitást, és ezzel a járvány lecsengjen.

(ATV)

Címlapkép: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat