kórház orvosok koronavírus
Gazdaság

Koronavírus: elkezdték átvezényelni a dolgozókat a Korányi kórházba

Portfolio
Elkezdtek átvezényelni dolgozókat a Korányi Intézetbe nem sokkal azután, hogy a kórház arra panaszkodott, hogy beteltek a kapacitásai – írja a Népszava. Az Emmi nemrégiben még cáfolta a kapacitáshiányról szóló híreket, miután a Korányi mellett a Szent László kórház és a Szent János kórház is közölte, hogy túlterheltséggel küszködnek.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Népszavához eljutott csütörtöki dokumentumok szerint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kérelmére a kormány úgy döntött, hogy a válsághelyzeti ellátás biztosítása érdekében elkezd dolgozókat kirendelni.

A dokumentumok szerint hétfőn a kórház azt írta, hogy a járványügyi feladatok ellátásához adott az ágyszámkapacitás, viszont a humán erőforrás saját erőből nem is biztosított.

Péntek reggel hajnalban a Korányi kórházban kezdte a napot Orbán Viktor miniszterelnök, hogy személyesen ellenőrizze a járvány elleni védekezést. A miniszterelnök kérdésére az ügyeletes orvos beszámolt arról, hogy jelenleg „negyven körüli” van a koronavírusos betegek száma a kórházban, 12 helyük van még. Elmondása szerint a lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak.

Az Emberi Erőforrások minisztériuma cáfolta a héten, hogy beteltek volna a kapacitások bárhol, miután több kórház, a Korányi mellett a Szent László és a Szent János kórház is jelezte, hogy a lélegeztető-kapacitásaik végére értek. Pénteken azt közölte a minisztérium, hogy a kórházak felkészültek, van elég ágy, lélegeztetőgép és szakember, ha azonban egy kijelölt intézmény megtelik, akkor egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe.

A Korányiban kialakult létszámhiány miatt elrendelt átvezénylési határozatban az is olvasható, hogy a kórház jelezte: "A járvány okozta többlet feladatok miatt további osztályok kialakítása COVID-19 fertőzöttek ellátására, orvosi/szakdolgozói egységek szervezése, ügyeleti sorok kiállítása a gyanús és fertőzött esetek ellátására, kérjük (...) humánerőforrás vezénylését intézetünkbe” – írja a Népszava.

A lap információi szerint csütörtök este több fővárosi kerületi rendelő is megkapta a dolgozók átvezényléséről szóló határozatot, amiben pontosan közölték, hogy az adott ellátóhelynek hétfőtől hány dolgozót kell átküldenie a Korányi kórházba.

Címlapkép: Getty Images

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronaviruscoronavirus