biden trump
Gazdaság

Biden előnye kitart Trumppal szemben

Portfolio
A hírekben sűrű szeptember végén is 51-43 százalékos arányban vezet demokrata elnökjelölt Joe Biden a jelenlegi elnök Donald Trump ellen. A NBC News és a Wall Street Journal által megrendelt friss közvélemény-kutatás szerint az amerikai szavazópolgárok több mint fele elégedetlen Trump elnöki teljesítményével.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A stabilnak mutatkozó előny, illetve a friss kutatás egyes részkérdéseire adott válaszok azt sugallják, hogy a preferenciák meglehetősen stabilak, ami a népszerűségben vezető Biden számára kedvező hír. Igaz, a bizonytalanok tábora még mindig nagyobb, mint amennyi Biden előnye. Trump gyenge támogatottsága egyértelműen a koronavírus-járvány rossz kezelésére vezethető vissza, eközben a gazdasági kérdésekben még mindig jónak ítélik a jelenlegi amerikai elnök teljesítményét.

Társadalmi csoportok szerint vizsgálva Biden előnye a feketék, a fiatalok a képzettebbek és a nők körében látványos, míg Trump egyelőre a fehérek, az idősebbek, a férfiak és a kevésbé iskolázottak szavazataira számíthat.

Természetesen a novemberi választás még nem lefutott, hiszen a preferenciák sokat változhatnak addig, illetve az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt az országos támogatottság nem feltétlenül fordítódik elnöki szavazatokra. 

Ebből a szempontból fontos, hogy a 12 billegő tagállamban - Arizona, Florida, Georgia, Iowa, Maine, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, Észak-Karolina, Pennsylvania és Wisconsin  - Biden előnye 6 százalékpont (51-45) Trumppal szemben.

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronaviruscoronavirus