roma_colosseum
Gazdaság

Kiszivárogtak az olasz gazdasági tervek

Portfolio
Olaszország arra számít, hogy a koronavírus által sújtott gazdaság jövőre több mint 5% -kal növekszik, miután 2020-ban 9%-os visszaesést könyvel el - mondta két kormányzati forrás vasárnap a Reuters hírügynökségnek. A korményzati prognózis nem sokat változott április óta: akkor 8%-os visszaesés után 4,7%-os jövő évi korrekciót vártak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az új előrejelzéseket az államháztartásra vonatkozó prognózissal együtt a jövő héten teszik közzé. Ezek jelölik ki a 2021-es költségvetés kereteit, amelyet október közepén kell az Európai Bizottság elé terjeszteni. Az új előrejelzések, amelyeket még véglegesíteni kell, változatlan forgatókönyvön alapulnak. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmazzák az Európai Unió helyreállítási alapja által finanszírozandó élénkítő intézkedéseket - közölték a források.

Mivel Olaszországnak sok pénz jut a helyreállítási alapból, ez még javíthatja a kilátásokat, amennyiben hamar fel tudja használni a támogatást. A kormány becslései szerint mintegy 209 milliárd euró olcsó hitelt és támogatást kap 2023-ig az alapból, amelynek célja a COVID-19 által leginkább sújtott uniós nemzetek megsegítése.

Róma célja, hogy a jövő év elején bemutassa az Európai Bizottságnak az úgynevezett nemzeti helyreállítási és rugalmassági tervet, amely ennek az összegnek akár 10% -át is el tudja költeni. - mondta Roberto Gualtieri gazdasági miniszter a múlt héten. A kormány nőleg egy nemzeti ultragyors szélessávú internetre és vasútvonal-korszerűsítésre költené a pénzt, valamint hat év alatt több mint 30 milliárd eurót fordítana egészségügyi rendszerének megerősítésére.

 Címlapkép: Getty Images

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronaviruscoronavirus