Előfizetői tartalom

Új fegyvert vetne be az EU a techóriások ellen

Portfolio
Új eszközzel lépne fel az EU a technológiai óriásvállalatok ellen – tudta meg a Financial Times. A lap értesülései szerint akár a cég feldarabolására vagy egyes részlegeik eladására is kényszeríthetik őket, ha az EU úgy találja, hogy az európai tevékenységeik piaci dominanciája veszélyezteti a felhasználók vagy a kisebb versenytársak érdekeit.

A bizottság az év vége felé terjesztheti elő az új szabályokat, amiket „digitális szolgáltatások törvény” néven emlegetnek. A hírek szerint a törvény megnövelné a közösségi média vállalatok felelősségét is a platformjukon megjelenő tartalomért. Az EU belső piaci biztosa, Thierry Breton a Financial Times-nak adott interjújában elmondta, hogy a javasolt intézkedéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés