tsla
Gazdaság

Itt a Tesla-őrület egyik nagy nyertese: 100 millió dollárt keresett a ralin

Portfolio
2020-ban több, mint 400 százalékos árfolyamemelkedésen van túl a Tesla, számos befektető tudott óriási profitot realizálni az elektromosautó-gyártóba tett befektetésén. A Tesla teljesítményének köszönhetően a hedge fundok és a nagy befektetési vállalatok is nagy mértékben tudták növelni portfólióik értékét, a Goldman Sachs is keresett a ralin.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

100 millió dollár, néhány hónap alatt

Míg egyes nagynevű befektetők lemaradtak az év lehetőségéről, addig számos intézményi befektető tudott jelentős profitot realizálni a Tesla tőzsdei száguldásának köszönhetően.

A Tesla-őrület egyik legnagyobb nyertese egyértelműen a manhattani központú Goldman Sachs befektetési bank, a vállalati jelentések alapján elmondható, hogy a Tesla ralija

100 millió dolláros profitot generált a cégnek, ráadásul rendkívül rövid idő leforgása alatt.

A befektetési bank javarészt részvényopciókat vásárolt  az elmúlt hónapokban, illetve átváltható kötvények vásárlásával és eladásával biztosította a jelentős profitot. A többi, a Tesla raliján szintén jelentősen profitáló befektetési vállalat hátszelet biztosított a Goldman méretű cégeknek,

az opciós ügyletek számának technológiai szektorban tapasztalt robbanásszerű növekedése

lehetőséget biztosított ugyanis a jelentős profitok eléréséhez.

2020 második negyedévében jelentősen megnőtt a Tesla papírjaira kötött opciós ügyletek mennyisége. Az IFR befektetési és pénzügyi portál jelentése szerint csak júliusban 1,45 trillió dollár értékben vásároltak Tesla opciókat a befektetők, ez a szám tavaly júliusban „mindössze” ennek a tizede volt, egész pontosan 124 milliárd dollár.

A közel másfél trilliós összeg alapján elmondható, hogy a Tesla papírjaira kötötték a világon a legtöbb opciós üzletet júliusban, a sorban az Amazon követi Elon Musk vállalatát.

Mit mutat a grafikon

Egészen elképesztő, közel 430 százalékos szárnyaláson van túl idén a Tesla, amiben már a szeptember eleji, masszív eladási hullám is benne van, amikor a történelmi csúcsról 35 százalékot zuhant az autógyártó részvényárfolyama.

A szeptember 8-i lokális minimumról erőteljesen visszapattant az árfolyam az elmúlt hetekben, az akkori 332 dolláros árszinthez képest most közel 442 dolláron állnak a jegyzések.

tsla

Holnap kerül megrendezésre a Teslánál a várva-várt Battery Day, aminek feltehetően komoly hatása lesz a részvény árfolyamára, erre a befektetőknek érdemes figyelniük.

(Teslarati)

Címlapkép: Smith Collection/Gado

aldi
boris johnson
aston martin
sebastian kurz
PSD2
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
boris johnson