Előfizetői tartalom

Mennyi magyar tűnt el a koronavírus időszakában? Most kiderül

Portfolio
Viszonylagos nyugalom várható ezen a héten Magyarországon, ami az érkező gazdasági mutatókat illeti, az ÁKK és az MNB szokásos tenderei mellett a népmozgalom első féléves alakulása és a második negyedéves fizetési mérleg lesz érdekes. A legfontosabb esemény az MNB kamatdöntő ülése lesz, ahol azonban számítunk semmi váratlanra. A jegybank csütörtöki inflációs jelentésére is érdemes lesz odafigyelni. A világgazdaságban sokkal mozgalmasabban alakul a hét: érkeznek a szeptemberi BMI-k, Jerome Powell pedig többször is kamerák elé áll a héten. Utóbbinak jelentős hatása lehet a globális piacokra, ezáltal a magyar tőzsdére és a forint árfolyamára is, bár nem valószínű, hogy Powell sok újat mond majd a múltheti Fed-értékeléshez és előrejelzéshez képest.

Nem ígérkezik mozgalmasnak a hét eleje, hétfőn Magyarországon az MNB közli a második negyedéves fizetési mérleg alakulását, délután pedig a megszokott devizaswap tenderét tartja meg. Délután az Egyesült Államokban Jerome Powell beszéde mozgathatja meg a piacokat - a Fed elnökéről egyébként még többször is hallunk majd a héten. Kedden Andrew Bailey, a Bank of England elnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés