koronavírus teszt covid járvány
Gazdaság

Nem áll le a PCR tesztekkel az ország legnagyobb magándiagnosztikai laboratóriuma

Portfolio
A munkafolyamatok optimalizálásával oldja meg a Synlab Hungary Kft, hogy folytathassa a tesztelést a szeptember 21-től életbe lépő hatósági árakon. A csepeli laboratóriumba hetek óta a korábbi mintamennyiség többszöröse érkezik be feldolgozásra, a kapacitáshiány miatt a covid PCR vizsgálatok végzését ezentúl hosszabb határidővel vállalják. A tervezett volumenbővítést elhalasztják – közölték.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az ország legnagyobb magándiagnosztikai laboratóriuma továbbra is elkötelezett a magyar egészségügy mellett, ezért folytatja a SARS CoV-2 vírustesztek vizsgálatát melyet a munkafolyamatok optimalizálásával old meg, hétfőtől a hatósági árakon – közölték.

A laboratórium március óta, gyakorlatilag a járványhelyzet első napjától végez SARS CoV-2 teszteket. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi laborjaként is működünk, május óta viszont a lakosság számára is elérhetővé tettük a szolgáltatást. Hetek óta folyamatosan a kapacitásainkat meghaladó mintamennyiség érkezik be hozzánk, ami miatt nagy szükség lenne a volumenbővítésre. A jogszabályi változások miatt kérdéses, hogy erre mikor kerülhet sor, ugyanakkor a tesztelést a tőlünk megszokott, kifogástalan szakmaisággal folytatjuk. Sok más laboratóriummal ellentétben nem szeretnénk egyszerűsítő megoldásokhoz folyamodni, ami csökkentené az eredmények pontosságát. – mondta el Póda Tamás, a Synlab Hungary Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója. 

A szakértő hozzátette, hogy

a hatósági ár bevezetése a legtöbb laboratóriumi szolgáltatót nehéz helyzetbe hozta, mivel a vizsgálati önköltség is nagyságrendileg ezen a szinten mozog.

A Synlab a hatósági árazás után is a szokásos minőségben biztosítja a vizsgálatokat és számít arra, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a kormányzat részéről érkezik olyan operatív, szakmai és anyagi támogatás, mely lehetővé teszi, hogy a covid diagnosztizálásban a kezdetektől részt vevő, szakmailag elkötelezett, végsőkig kitartó laboratóriumok ezt a munkát továbbra is a megfelelő feltételekkel, minőségi kompromisszumok nélkül tudják majd folytatni, kiszolgálva ezzel az egyre növekvő diagnosztikai igényeket – közölték.

Címlapkép: Getty Images

kórház doktorok orvos
GettyImages-1206945181
amerikai elnökválasztás getty stock trump biden
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
oltás koronavírus járvány
ford
leguán
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
kórház doktorok orvos