Előfizetői tartalom

Olaszországban népszavazással csökkentik a parlament létszámát az exit pollok szerint

MTI
Az olaszok többsége igent mondott a parlament létszámának csökkentéséről kiírt népszavazáson, a hét tartományban rendezett helyhatósági választásokon Veneto és Liguria a jobbközép, Campania a balközép kezén maradt, Marchéban és Valle d'Aostában a jobboldal, Toszkánában a baloldal vezet, Pugliában pedig az utolsó szavazatig tart a verseny - derült ki a hétfőn közzétett exit pollok eredményeiből.

Az Öt Csillag mozgalom (M5S) kezdeményezte referendumon a résztvevők legalább 65 százaléka támogatta a törvényhozás létszámának 945-ről 600-ra csökkentését a RAI közszolgálati televízió exit pollja szerint. Az M5S azzal indokolta a reformot, hogy az csökkentené a költségeket, és javítaná a parlament működésének hatékonyságát. Az exit pollok szerint az olasz jobboldali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés