musk
Gazdaság

A Tesla vezére üzent a világnak - Megijedtek a befektetők

Portfolio
Elon Musk "kedélynyugtató" tweetjeinek hatására jelentőset esett a Tesla árfolyama a tegnapi kereskedés utáni órákban. A cégvezér elmondása szerint a mai Battery Dayen tett bejelentések csak a hosszú távú célokra lesznek hatással, a nagy volumenű gyártással 2022-ig várni kell.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Elon Musk a Twitteren tett közzé a várakozásokat elég rendesen lehűtő megjegyzést. A Tweet alapján elmondható, hogy a ma megrendezésre kerülő Battery Dayen tett bejelentés csak a hosszú távú célokra lesz hatással, a nagy volumenű gyártással 2022-ig várni kell.

Másik bejegyzésében pedig a beszállítókkal foglalkozott a cégvezér, Musk elmondása szerint növelni kívánja az akkumulátorcellák beszerzését a Panasonictól, az LG Chemtől és a CATL-tól (esetleg más partnerektől is). A cégvezér elmondása szerint még akkor is, ha a Tesla celláinak beszállítói maximális sebességgel termelnek majd, 2022-ben és az után is jelentős hiánnyal kell számolni -

...kivéve, ha mi magunk is intézkedünk

- írta Musk, ezzel a jövőbeni saját akkumulátorgyártást vetítve előre.

A tweeteknek komoly hatása volt az elektromos autógyártó árfolyamára, a "bejelentések" után közel 6 százalékot esett a Tesla árfolyama a kereskedés utáni órákban, míg a partnercégek papírjai felértékelődtek.

A Tesla egyébként egészen elképesztő, 437 százalékos ralin van túl az idei évben, a szárnyalást a szeptember elején lezajló masszív eladási hullám sem igazán tudta megtörni, amikor is a papír 35 százalékot veszített értékéből. A szeptember 8-i lokális mélypontról gyorsan visszapattant az árfolyam, viszont a tegnapi zárás utáni esést követően 423 dollár környékén nyithat a részvény. 

tsla1

Címlapkép: Maja Hitij/Getty Images

boris johnson
aston martin
sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
boris johnson