usa_elnok_podium
Gazdaság

Kezd kirajzolódni, hogy miről szól majd leginkább az amerikai elnökválasztási kampány

Portfolio
Joe Biden demokrata elnökjelölt Donald Trump elnök koronavírus-válságkezelő politikáját kritizálta, míg a republikánus elnök ellenfele korábbi álláspontját bírálta a szabadkereskedelmi egyezményeket illetően hétfőn, amikor a két elnök a választáson kulcsfontosságú csatatérállamokba látogatott. A jelöltek fő üzenetei világosan kirajzolják, hogy milyen üzenetek állnak majd kampány középpontjában.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Joe Biden wisconsini kampányállomásán Donald Trump elnököt bírálta - a demokrata jelölt szerint Trump képtelen volt kezelni a helyzetet, és egyszerűen "lefagyott", amikor szembesült az egészségügyi vészhelyzettel. A koronavírus-járvány áldozatainak száma az Egyesült Államokban a 200 ezret közelíti.

Nem reagált a helyzetre, lefagyott, nem volt képes cselekedni. Bepánikolt.

- mondta Biden Manitowocban, egy alumíniumgyárban, a munkások körében tartott beszédében. A demokrata politikus hozzátette, hogy Trump életeket menthetett volna, ha a maszkviselés mellett határozottan kiáll, ehelyett gyűléseket tartott, ahol a résztvevők nem viseltek maszkot és nem tartottak távolságot.

A demokraták 2016-ban elveszítették Wisconsint, akkor Trump szűk többséggel nyert, 2012-ben még Barack Obama nyerte meg az államot. Biden a látogatásán kékgalléros szavazókat próbálta megszólítani, akik 2016-ban átpártoltak a republikánusokhoz. Biden szerint Trump azt ígérte a kampányban, hogy képviselni fogja azt a réteget, amelyről az állam korábban nem vett tudomást. Hivatalba lépése után viszont ő is elfeledkezett róluk.

Trump a gazdasági vonalon támadja Bident

Donald Trump Ohioban tartott kampányrendezvényt, ahol ellenfelével kapcsolatban kritikát fogalmazott meg, miszerint az támogatta az Egyesült Államok számára hátrányos szabadkereskedelmi egyezményeket, és ezek jelentős gazdasági károkat okoztak Amerika középkeleti részén.

Joe Bidennek nem a támogatásotokat kéne kérnie, hanem a bocsánatotokért kéne esedeznie

- mondta az elnök.

Trump konkrétat a NAFTA és a TTP egyezmények támogatását kérte számon Bidenen. Az előző, észak-amerikai tagállamokat tömörítő egyezményt Trump kezdeményezésére végül felváltotta egy új megállapodás, a TTP-ből pedig Trump hivatalba lépése után azonnal visszalépett.

Ohioban Trump vezet, Wisconsinban pedig Joe Biden, és országos szinten is nagyobb a demokrata jelölt támogatottsága. Pennsylvaniában, egy másik csatatér-államban nagyjából azonos a két jelölt támogatottsága a Reuters/Ipsos friss felmérése szerint.

A felmérések azt mutatják, hogy Donald Trump támogatottsága a gazdaságpolitika területén magasabb, mint Joe Bidené, míg a demokrata jelöltben jobban bíznak a választópolgárok a koronavírus-válságkezelés területén. A kampány hátralévő részében alighanem ezek a témák adják majd a két politikus számára a fő muníciót.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
orvos kórház egészségügy