Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: az infláció a fő az MNB számára

Portfolio
Az MNB Monetáris Tanácsa nem változtatott a kamatkondíciókon a mai ülésen, azonban jelentősen csökkentette idei GDP-előrejelzését. Eddig szerény gazdasági növekedést vártak, most viszont azt írják, hogy a magyar GDP várhatóan 5,1-6,8 százalék között zsugorodik idán, amit 2021-ben 4,4-6,8 százalék közötti bővülés követhet. Újdonság, hogy a nagy igénybevételre való tekintettel a Növekedési Kötvényprogram keretösszegét szeptember 23-ával 750 milliárd forintra emelik. Virág Barnabás alelnök háttérbeszélgetésén azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb számukra az infláció lesz a következő időszakban.

2020. szeptember 22. 16:19 Megosztás Nem lép a Fed útjára az MNB Az MNB 2013-14-ben már módosított inflációs célkövetésén, amikor a 3%-os célhoz a plusz-mínusz egy százalékos sávot hozzáadtuk. Azt gondolom, hogy ez sikeres volt, egyelőre nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés