Előfizetői tartalom

Nem akarják elengedni a németek a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárást

Portfolio
Még nem teljesültek a Magyarországgal szemben 2 éve zajló 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárás lezárásának feltételei, ezért további meghallgatások várhatók év végéig – mondta a német soros elnökséget vivő Michael Roth EU-ügyi államtitkár (képünkön) tegnap Brüsszelben az Általános Ügyek Tanácsát követő sajtótájékoztatón a Bruxinfo összefoglalója szerint. Varga Judit magyar igazságügyi miniszter a tanácskozást követő tájékoztatón arra panaszkodott, hogy nem indokolt már ezt a jogállamisági ügyet folytatni, le kell azt zárni, ahogy arra a nyári EU-csúcson Angela Merkel német kancellár állítólag ígéretet tett a német soros elnökség ideje alatt.

A keddi eseményen a miniszterek meghallgatták az Európai Bizottság részletes beszámolóját a Magyarország és Lengyelország ellen folyó EU-szerződés 7-ik cikk szerinti eljárásról, és a soros elnökség ez alapján arra a következtetésre jutott, hogy a feltételek még nem teljesültek az eljárás lezárására, ezért annak folytatódnia kell.  Még mindig számos aggodalomra okot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés