bmw i3
Gazdaság

Újabb lépést tesz a BMW egy zöldebb világ felé

Portfolio
Egyértelmű trend, hogy a hagyományos autógyártók is kezdnek egyre inkább az elektromos autók gyártása felé elmozdulni, ennek egyik példája a BMW, amely már korábban átalakította a müncheni gyárát az i4-es modellek tömeggyártásához, most pedig arról számolt be a cég, hogy az elektromos járművek alkatrészeinek gyártási kapacitásait is növelni akarják.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A BMW szerdán bejelentette, hogy bővíteni kívánja az elektromos járművek alkatrészeinek gyártási kapacitását Németországban, ennek részeként pedig több mint 100 millió eurót fektetnének a lipcsei gyárba 2022-ig.

Emellett a gyártó arról is beszámolt, hogy nagyfeszültségű akkumulátorokat és akkumulátor-alkatrészeket fog gyártani két németországi üzemben, Dingolfingben és Lipcsében, a lipcsei telephelyen pedig nagy sorozatban 2021 közepétől indulna akkumulátormodulok gyártása.

Korábban egyébként arról számolt be a cég, hogy a müncheni gyárban minden készen áll a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 tömeggyártásának beindításához. A gyár átalakításának köszönhetően az üzemben új korszak kezdődik, hiszen egyazon gyártósoron lesznek képesek előállítani a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 modellt, a benzin- és dízelüzemű autókat, valamint a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt típusokat.

A BMW árfolyama ma 2,4 százalékkal került feljebb, míg idén 15,2 százalékos mínuszban van.

bmw

(Reuters)

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
kocsis máté