szlovakia_valasztas_politika_eu
Gazdaság

Szlovák miniszterelnök: a járványtagadók egyszerűen őrültek, meg kell védenünk tőlük az embereket

Portfolio
A szakértői tanács az egészségügyi minisztériummal tárgyal az járványügyi intézkedésekről és az új típusú koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozásáról. Fokozatosan vezetnének be újabb intézkedéseket – tájékoztatott Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök a csütörtöki parlamenti ülés előtti sajtótájékoztatón az Új Szó szerint. Kijelentette, mindannyian felelősek vagyunk a helyzet alakulásáért.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Meg kell vitatni a további lehetséges intézkedéseket, fokozatosan vezetnénk be őket, meg kell védenünk a felelősségteljesen viselkedőket azoktól, akik felelőtlenek – mondta.

Arra a kérdésre, hogyan szigorítanák az intézkedéseket a fertőzöttek számának növekedése kapcsán, azt válaszolta, mindannyian felelősek vagyunk a helyzet alakulásáért. „Ha felelőtlenül viselkedünk, mi magunk fosztjuk meg magunkat a szabadságtól” – mondta. Rámutatott, hogy be kell tartani a már meghozott szabályokat, a kézmosást, a távolságtartást és a szájmaszk viselését. „A jelenleg érvényben lévő szabályok megfelelőek, csak be kell tartani őket” – jegyezte meg.

A miniszterelnök szerint a járványra is igaz, hogy olyan erős a lánc, mint amilyen erős a leggyengébb láncszem. „A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a leggyengébb láncszemet azok az – ki merem jelenteni – őrültek jelentik, akik azt hangoztatják, hogy a COVID-19 csak kitaláció, nem létezik, ez csak valami kis influenzavírus, amitől köhögünk, tüsszögünk de kifeküsszük” – mondta.

Címlapkép: Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
orvos kórház egészségügy