kórház korona
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: itt van a friss vasárnapi jelentés

Portfolio
937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 6 beteg halt meg, ezzel az elhunytak száma 736 főre emelkedett - közölte a kormányzati portál.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

937 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést Magyarországon az elmúlt 24 órában, ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 

Az elmúlt egy napban több mint 10 ezer tesztet végeztek el, ami azt jelenti, hogy 9 százalék felett volt a pozitív tesztarány az új mintákban.

Újabb 6 halálos áldozatot követelt itthon a vírus az elmúlt 24 órában, közülük a legfiatalabb egy 30 éves férfi volt, a legidősebb pedig egy 92 éves férfi. A hat elhunytból öten hetven év felettiek – emeli ki a kormányzati portál. Ezzel a járvány márciusi kitörése óta összesen 736 halálesetet kötnek a koronavírushoz Magyarországon.  

A több mint 24 ezer fertőzöttből 5141 főt gyógyultnak nyilvánítottak, az aktív fertőzöttek száma 18 137 fő jelenleg.

620 koronavírusos beteget ápolnak ma reggel kórházban, közülük jelenleg 38-an vannak olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgépre szorulnak.

Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 54 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti.

AZ ELMÚLT EGY NAPBAN A LEGTÖBB ÚJ FERTŐZÖTTET BUDAPESTEN TALÁLTÁK (303 FŐ), A MÁSODIK LEGTÖBB ESETSZÁMOT PEDIG Pest MEGYÉBEN JEGYEZTÉK FEL (115 FŐ).

Baranya megye a harmadik volt az új esetek napi számát tekintve, 65 új fertőzöttet regisztráltak. A többi megyében 50 alatt volt a napi új esetszám.

Az elmúlt egy hétben közel 1700 esetet regisztráltak Budapesten, Pest megyében pedig 710 új esetet találtak. Magas volt még a heti szám Csongrád-Csanád megyében és Győr-Moson-Sopron megyében, mind a két régióban több mint 400 új fertőzöttet jegyeztek fel múlt hét vasárnap óta.

koronavirus terkep

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon - kommentálta az adatokat a kormányzati portál. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége – tették hozzá és az új szabályokat is elismételték:

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet - tanácsolják.

Képcím forrása: Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
orvos kórház egészségügy