Előfizetői tartalom

Két napot adott Brüsszel a briteknek, hogy visszavonulót fújjanak

MTI
Az Európai Unió arra kéri az Egyesült Királyságot, hogy szeptember végéig vonja vissza az új belső piaci törvénytervezetet, amelynek jelenlegi formájában való elfogadása a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodásban foglaltak, és a nemzetközi jog rendkívül súlyos megsértését jelentené - jelentette ki az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja hétfőn.

A londoni alsóházban szeptember elején beterjesztett tervezet célja a hivatalos meghatározás szerint az, hogy Egyesült Királyság belső piacának szabályozási jogköreit az Európai Uniótól teljes mértékben az Egyesült Királyság nemzeteinek kormányaihoz helyezze át. Maros Sefcovic az Egyesült Királysággal folytatott Brexit-ügyi tárgyalás előre haladásáért felelős vegyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés