Előfizetői tartalom

Koronavírus: újabb furcsaság a magyarországi fertőzésben

Portfolio
Korábban bemutattuk, hogy milyen furcsaságokat láthatunk az aktív koronavírusos fertőzöttek számában. Utána – Magyarországon elsőként – feltártuk, hogy azért nem növekszik tovább a napi új esetek száma, mert elértük a tesztkapacitások korlátját. Most megnézzük, hogy mi a helyzet a kórházban ápoltakkal. Annyit elárulhatunk, hogy az adatok igen furcsák annak tükrében, hogy a betegség utat tört az idősek felé. Megmutatjuk, mi rajzolódik ki a hivatalos adatokból számított trendekből és azt is, hogy saját becsült fertőzöttségi adataink mit mutatnak.

A koronavírus-járvány (és minden járvány) sajátossága, hogy először emelkedik meg a megbetegedések száma, aztán a kórházban ápoltaké, végül a halálozásoké. Látszólag Magyarországon is ez a helyzet, hiszen ahogy megyünk előre az időben, úgy nő a kórházi ápoltak és az elhunytak száma is. A magyarországi járványadatok azonban azt sugallják, hogy az első hullám...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái