Előfizetői tartalom

Lagarde: készen áll az EKB a további stimulációra

MTI
Az Európai Központi Bank (EKB) nagyszabású monetáris ösztönző intézkedései hozzájárultak az európai gazdaság stabilizálásához a koronavírus-járvány közepette, de a bank készen áll arra, hogy szükség esetén még további ösztönzőket alkalmazzon - jelentette ki Christine Lagarde elnök az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyek bizottságának hétfői ülésén.

Lagarde úgy fogalmazott, hogy az 1350 milliárd eurós pandémiás vészhelyzeti vásárlási program, amelyben az EKB magán- és állami értékpapírokat vásárol, megóvta a gazdaságot a sokkhatástól. Hozzátette: az EKB készen áll "eszközeinek megfelelő kiigazítására" annak érdekében, hogy az infláció megközelítse a 2 százalék körüli célt, annak ellenére, hogy augusztusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés