Wall Street
Gazdaság

Megszólalt a professzor: mindegy, ki nyeri a választást, a tőzsdék ralizni fognak

Portfolio
Teljesen mindegy, hogy Donald Trump vagy Joe Biden lesz az elnök, a tőzsdék 2021-ben szépen fognak teljesíteni – véli Jeremy Siegel, a Wharton School professzora, aki a CNBC-nek nyilatkozott.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Siegel úgy látja, a koronavírus miatti stimulus, illetve a megnövekedett produktivitás miatt nem nagyon fogja befolyásolni a tőzsdéket 2021-ben az elnökválasztás.

„Úgy gondolom, van rá esély, hogy ez a bikapiac folytatódik a következő évben, csak ezeken a tényezőkön alapulva. Szerintem a piac jól 2021-nek néz elébe, függetlenül attól, hogy ki az elnök” – mondta Siegel.

A piac ettől függetlenül nagyon közelről figyeli az elnökválasztást, hiszen nincs egy „tuti befutó” sem piacbarát megközelítés szempontjából: Donald Trump elhúzódó kereskedelmi háborút ígér, Joe Biden pedig a társasági adó megemelését 21%-ról 28%-ra. Ezen kívül a hosszú távú tőkejövedelmet is megadóztatná Joe Biden.

Trump, aki gyakran használja a tőzsdét egyfajta indikátorként saját elnöki teljesítménye kapcsán, úgy gondolja, Biden győzelme azt jelentené, hogy a tőzsde „majdnem nullára” esik majd vissza.

Siegel úgy látja, ezek a tényezők kevésbé fontosak, a Fed és a kongresszus több ezermilliárd dolláros stimulus-csomagjai viszont annál inkább.

„Ilyen nem volt az elmúlt 75 év alatt, a második világháború óta. Szerintem rengeteg visszafogott likviditás van a piacon, amely előkerül 2021-ben, ha a vakcina megjelenik és a pandémia halványulni kezd, nagy ugrás lesz az aktivitásban” – mondta Siegel.

Címlapkép: Shutterstock

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat