koronavirus
Gazdaság

Müller Cecília: most már mindenütt terjed a járvány

Portfolio
Ma 11.15-től tartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília tiszti főorvos közölte: 37,8 fokban határozta meg azt a testhőmérsékletet, amely fölött az október 1-jétől induló hőmérséklet-mérés után  már haza kell mennie a gyermeknek az iskolából. Elmondta: 118 osztályban és 3 teljes iskolában került sor digitális oktatás bevezetésre. A járvány nem állt meg a gócpontokban: az ország minden közösségében terjedhet.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Kórházból szociális intézménybe való visszatérés

A szociális intézményekbe a kórházakból két negatív PCR-teszttel térhetnek vissza a lakók, az ambuláns ellátásokra ez nem vonatkozik.

Maszviselés a munkahelyen és az orvosnál

Az egyszer használatos maszkok 4-5 óráig alkalmasak a viselésre. Müller Cecília szerint ha nagyon megterhelő a maszk viselése, azt kell fontolóra venni, más módon tartható-e a távolság, és ha igen, más módon is biztosítható a védekezés a munkahelyeken. Orvosi rendelőkben, várókban mindenképpen szükséges a maszkhasználat, érdemes egymást figyelmeztetniük erre a várakozóknak.

Bárhol, bárki fertőzött lehet

Most már nincs különbség a városi és a falusi közeg között, a tavaszi első hullámmal szemben már nincs olyan hely, ahol nem lehet elkapni a fertőzést. Bárhol, bárki fertőzött lehet - mondta a tiszti főorvos.

Gyanú esetén ne menjünk közösségbe

Amennyiben orvos rendeli el a PCR-tesztet, a teszt eredményéig ne menjen közösségbe a koronavírusgyanús személy. Amíg nincs meg az eredmény, a családtagoktól is fokozott óvatosságot kérnek. 

37,8 fok fölött küldik haza a gyerekeket

37,8 fokos testhőmérséklet az a határérték, ami felett az iskolába történő belépés során rövid pihentetés után ismételt hőmérsékletmérésre kell sort keríteni. Azt javasolják a szülőknek, kísérőknek, hogy várják meg, míg a hőmérsékletmérés rendben megtörténik. 

Pedikűr, manikűr maszkban történjen

A legfőbb szabály az, hogy a szolgáltatásokat nyújtók és igénybevevők legyenek egészségesek, és amikor csak lehet, viseljenek maszkot. Amíg betérünk, használjunk maszkot, és ahol nem az arc kezeléséről van szó (pedikűr, manikűr), a szolgáltatás igénybevétele alatt is szintén viseljünk maszkot - kérte Müller Cecília.

118 osztályban és 3 teljes iskolában van digitális oktatás

Rendben zajlik az oktatás és a nevelés: 17 óvodában és 7 iskolában van rendkívüli szünet, 118 osztályban és 3 teljes iskolában került sor digitális oktatás bevezetésére. Felkészültek az intézmények az október 1-jei testhőmérsékletmérésre, holnap kezdődik el a szükséges eszközök kiszállítása, hogy a határidőig mindehol meglegyenek.

Müller Cecília: most már mindenütt terjed a járvány

702 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg, a kórházban kezeltek száma 693, közülök 44-en vannak lélegeztetőgépen - ismertette a napi adatokat Müller Cecília tiszti főorvos. A kórházban ápoltak száma emelkedik, így a lélegeztetőgépen lévőké is - tette hozzá. A járvány most már a közösségeken túl, mindeütt, az egész országban terjed. Jellemzően jogkövetőek az állampolgárok, egyre kevesebb helyen kell figyelmeztetést és büntetést alkalmazni - mondta.

405 intézkedés a maszkszigor megszegése miatt

405 személlyel szemben intézkedtek rendőrök a kormányrendelet múlt heti hatályba lépése óta a maszkszegéssel kapcsolatos rendelkezések megszegése miatt, a hétvégén 5, a múlt héten 18 rendőri intézkedés volt a vendéglátóhelyek és a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok megsértése miatt. 36 174 helyszíni ellenőrzés volt hatósági házi karantén miatt, 24 014 elrendelt házi karantén van ma érvényben, 1381-en használják a hozzá tartozó alkalmazást - ismertette Kiss Róbert alezredes. 

Koronavírus-fejlemények Magyarországon: órákon belül kamerák elé áll az operatív törzs

Valamivel 300 ezer fő alatt látszik megállapodni a koronavírus új fertőzöttjeinek napi száma a világon, így több mint 33 millió regisztrált fertőzést tartanak számon globálisan a hétfő reggeli adatok szerint. 998 ezren meghaltak, csaknem 23 millióan viszont meggyógyultak a John Hopkins Egyetem statisztikái alapján. 

Magyarországon az elmúlt 24 órában 702 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg.

Címlapkép: Getty Images

Koronavírus Magyarországon: nagyon szomorú hírek érkeztek hétfő reggel

702 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg.

Tovább a cikkhez
koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
koronavirus