Előfizetői tartalom

Több tucat áldozat, tüzérségi tűz és kiégett harcjárművek - már elkerülhetetlen az újabb véres háború?

Tegnap katonai összecsapás robbant ki Azerbajdzsán és Örményország, illetve az általuk támogatott Arcah Köztársaság katonái közt; már több tucat civil és katonai áldozata lehet az egyre intenzívebb harcoknak. Mindkét ország mozgósította a hadseregét és sajnos úgy néz ki, nyílt háború fog kirobbanni a két ország közt, ha csak nem talál a nemzetközi közösség egy gyors és korrekt megoldást a több évtizede húzódó területi konfliktusra. Az örmények katonai erejüket tekintve nem túl jó esélyekkel indulnak a háborúba, a természeti adottságok viszont az ő malmukra hajtják a vizet.

Teljes mozgósítás, jöhet a nyílt háború? Nagyon úgy néz ki, hogy háború tört ki Azerbajdzsán és Örményország közt a Hegyi-Karabah régió irányítása miatt, ma délutánig folyamatosak voltak az összecsapások a két ország hadereje közt. Legfrissebb hírek szerint a területet irányító, nemzetközileg el nem ismert Arcah Köztársaság  31 katonája halt meg az azeri katonákkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés