Előfizetői tartalom

Bekeményít Magyarország: a kormány minden kapcsolatot felfüggeszt az Európai Bizottság alelnökével

MTI
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Ezzel viszont nem ért egyet Ursula von der Leyen, akinek teljes a bizalma Vera Jourovában, így megvédte őt - derült ki az Európai Bizottság kedd déli brüsszeli sajtótájékoztatóján, amiről ebben a cikkben számoltunk be.

A magyar miniszterelnök leszögezte: "Magyarország 2004-es csatlakozása óta az Európai Unió elkötelezett tagja. Vitás kérdésekben mindig - és legtöbbször eredménnyel - törekedtünk a megegyezésre. Értékeljük (Ursula von der Leyen) elnök asszony bizottsági elnöki munkáját". Orbán Viktor kifejtette: "Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés