putyin shutter
Gazdaság

Brit és kanadai szankciók Fehéroroszország ellen, Putyin kitart

MTI
Portfolio
Felfüggesztette a minszki tájékoztatási minisztérium október 1-jétől december 30-ig a tut.by független fehérorosz hírportál működését - jelentette kedden a BelTA fehérorosz állami hírügynökség. Eközben - a nyugati országok közül elsőként - Nagy-Britannia és Kanada szankciókat rendelt el az elnök és több magas rangú fehérorosz vezető ellen. Oroszország viszonyulását  Fehéroroszországhoz nem befolyásolja a konjunktúra, még a Minszkre nehezedő példátlan nemzetközi nyomás közepette sem - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A nyugati országok eddig igyekeztek óvatosan eljárni, hogy ne provokálják Moszkvát a fehéroroszországi demokráciapárti mozgalom iránti szimpátia kimutatásával - jegyezte meg a Reuters. Emmanuel Macron francia elnök volt kedden az első nyugati nagyhatalom vezetője, aki találkozott Cihanouszkajával. Az Európai Unió és az Egyesült Államok is készül szankciók elrendelésére.

Oroszország viszonyulását  Fehéroroszországhoz nem befolyásolja a konjunktúra, még a Minszkre nehezedő példátlan nemzetközi nyomás közepette sem - jelentette ki eközben lagyimir Putyin orosz elnök a két ország régióinak VII., minszki fórumához kedden intézett videoüzenetében.

Hangsúlyozta, hogy a két ország kapcsolatának tartós alapját képezik a közös kulturális, lelki és családi kötelékek, valamint a közös történelem."Készek vagyunk megvitatni minden olyan javaslatot, amely megerősíti a közös gazdasági biztonságot. Ugyanakkor ne feledjük, hogy nem tudunk komoly haladást elérni, ha nem teszünk eleget kötelezettségeinknek" - hangoztatta Putyin.Raman Halovcsenka fehérorosz miniszterelnök közölte, hogy a fórumon 700 millió dollár értékben születtek megállapodások.

Andrej Karpatolov orosz védelmi miniszterhelyettes a tanácskozás plenáris ülésén kijelentette, hogy az orosz hadsereg minden körülmények között ki fog állni a szövetséges Fehéroroszország érdekei mellett, és szavatolni fogja biztonságát. Leszögezte, hogy Moszkva és Minszk folytatja a katonai együttműködést. 

Címlapkép: Shutterstock

koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
koronaviruscoronavirus