koronavírus kamera maszk covid-19
Gazdaság

Koronavírus: 1 millió felett az elhunytak száma, nem csitul a járvány a világon

Portfolio
MTI
Az elmúlt 24 órában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma hivata1osan is meghaladta az 1 millió főt, már közel 33,4 millió a beazonosított fertőzöttek száma, és több mint 23 millióan gyógyultak meg a vírus okozta betegségből a Johns Hopkins Egyetem keddi összesítése szerint. A koronavírus-járványról szóló híreink kedden percről percre.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Egységes járványügyi kritériumok alkalmazását javasolja a spanyol kormány

Egységes járványügyi kritériumok alkalmazását javasolja a spanyol kormány azoknak a városoknak, amelyekben százezernél több ember él - jelentette be Salvador Illa egészségügyi miniszter kedd esti sajtótájékoztatóján. Kifejtette: százezer lakosonként legkevesebb ötszáz eset előfordulása, az elvégzett tesztek több mint 10 százalékának pozitivitása, valamint az intenzív osztályok több mint 35 százalékos telítettsége lesznek azok a feltételek, amelyek indokolják a szabad mozgás korlátozását, valamint a kereskedelmi és vendéglátó egységek befogadóképességének, nyitvatartásának csökkentését, továbbá az egészségügyi kapacitások megerősítését. A spanyol egészségügyi minisztérium késő este közreadott jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában 640 új fertőzöttet jelentettek a madridi régióból, míg országosan több mint 2500 új esetet regisztráltak. A vírus megjelenése óta több mint 758 ezer fertőzöttet azonosítottak. (MTI)

WHO: vannak reménysugarak

Nehéz pillanat a világ számára, hogy immár több mint egymillió ember halt meg a koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség következtében, de vannak reménysugarak, amelyek bátorítanak bennünket a jelenben és a közeljövőben - vélekedett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója az egymillió halálos áldozat lélektani határának áttörését követően úgy fogalmazott: a járvány eddigi legfőbb tanulsága az: "nem számít, milyen a járványügyi helyzet éppen egy adott országban, mindig lehetséges, hogy a remény újlendületet kapjon". Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója hozzátette, hogy a tudományos közösség minden korábbinál többet tett annak érdekében, hogy teszteket, gyógykezeléseket és vakcinákat dolgozzon ki a Covid-19-el szemben. Mindez azonban eddig csekély eredménnyel járt. (MTI)

Kiderült, mi van a kiskunhalasi járványkórházzal

Még téliesíteni kell a kiskunhalasi mobil járványkórházat, hogy használni lehessen – tudta meg az ATV Híradója.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: még soha nem mutattak ki ennyi fertőzöttet Nagy-Britanniában

A tömeges szűrések kezdete óta a legmagasabb napi koronavírus-fertőzési számot regisztrálták kedden Nagy-Britanniában.

Tovább a cikkhez

Az ukrán elnök is koronavírusos

Petro Porosenko volt ukrán elnöknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezt ő maga hozta nyilvánosságra kedden a közösségi oldalakon. Porosenko - aki az előző ciklusban, 2014-2019 között volt államfő és jelenleg az ellenzéki Európai Szolidaritás nevű parlamenti párt vezetője - közölte, hogy otthon kezelteti magát. (MTI)

Újra kellett nyitni Olaszországban a járványkórházakat

A tartományok újranyitották a Covid-19 fertőzötteknek fenntartott kórházakat tizenegyezer intenzív hely biztosításával, miközben a járványgörbe lassan emelkedik Olaszországban. Egy nap alatt 1648 új fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma 24 volt az egészségügyi tárca kedd esti adatai szerint.

Tovább a cikkhez

Hétfőtől szükségállapotot vezethet be Csehország

Csehországban várhatóan hétfőn szükségállapotot hirdetnek, hogy erősítsék a koronavírus-járvány elleni központi intézkedéseket - jelentette be  az egészségügyi miniszter kedden Prágában, sajtótájékoztatón.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány: vörös listára helyezte Magyarországot az EU

Hollandia, Izland és Dánia  mellett hazánkat is vörös listára helyezte az Európai Unió, mivel az elmúlt két hétben a 100 ezer főre vetített új fertőzések száma meghaladta a 120-at – számolt be a CNN. A lista alapján a 9. helyre kerültünk a járvány terjedése szempontjából Európában, ami irányadó lehet az EU tagállamai számára korlátozó intézkedések meghozatalakor.

Tovább a cikkhez

Merkel: el kell kerülni az újabb országos zárlatot

Mindenképpen újabb országos zárlat nélkül kell megfékezni a koronavírus-járvány erősödését Németországban, ezért a térségi és a helyi szintre kell helyezni a védekezés súlypontját - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben, a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Tovább a cikkhez

Megkezdődött az orosz vakcina tömeggyártása, két hét iskolai szünet jön Moszkvában

Moszkvában kéthetes, október 5-től 18-ig tartó szünetet rendelt el az általános és középiskolákban kedden az új koronavírus-járvány terjedésének lefékezése érdekében Szergej Szobjanyin polgármester.

Tovább a cikkhez

MNB: támogassa az állam a magánszolgáltatók által végzett koronavírus-teszteket

Az egészségvédelem érdekében újfajta megközelítést javasol a PCR-tesztek esetében a Magyar Nemzeti Bank a kedden megjelent 50 pontos javaslatcsomagjában.

Tovább a cikkhez

Öt pont a pénzügyi rendszernek: mit akar az MNB ezekkel a javaslatokkal?

A garanciaprogramok erősítését, egy zöld lakáshitel-programot, a vállalati csődeljárás reformját, egy viszontbiztosításon alapuló kockázatmegosztási hitelbiztosítási modellt és az eszközkezelő visszahozatalát is szorgalmazza 50 pontos javaslatcsomagjában az MNB, ezeket az ötleteket értékeljük most röviden.

Tovább a cikkhez

Az MNB elmagyarázza, miért esett akkorát a magyar gazdaság a koronavírus-válságban

A Magyar Nemzeti Bank ma délután közétette 50 pontos javaslatcsomagját, amellyel a koronavírus-válságra kívánnak megoldást nyújtani. A dokumentum egyik pontjában a jegybank a koronavírus gazdasági hatásait elemzi. Eszerint a visszaesés mértéke az egyes országok között két fő dolgon múlott: a gazdaság szerkezetén és a kormányzati fellépésen.

Tovább a cikkhez

Villámértékelés a Magyar Nemzeti Bank gazdaságmentő 50 pontjáról

Az MNB koronavírus-válság ellen összeállított javaslatcsomagja jól strukturált, a problémákra igen széles körűen reagáló, nagy hatékonyságú lépésekkel és sok régóta sürgetett intézkedéssel megtűzdelt program. Ha azt gondolja a kedves olvasó, hogy ez micsoda bullshit értékelés, akkor mondunk még nagyobbat: ez egyszerre a dicsérete és a bírálata a dokumentumnak.

Tovább a cikkhez

MNB: a túlélés a cél egyes ágazatokban, újra kell indítani az első hullám programjait

Az MNB friss elemzése szerint a második hullámban újra elő kell venni a már korábban alkalmazott munkaerőpiaci programokat. Ilyen a Kurzaerbeit, az adókedvezmények, de új intézkedésként szükség lenne képzésekre és átképzésekre is.

Tovább a cikkhez

Itt az MNB javaslata: hatalmas csomaggal mentenék meg a gazdaságot

A koronavírus járvány második hulláma által okozott rendkívüli helyzetben a Magyar Nemzeti Bank egy új, 50 pontos javaslatcsomaggal kívánja támogatni a kormány válságkezelő és gazdaságélénkítő munkáját – olvasható a jegybank közleményében.

Tovább a cikkhez

Müller Cecília: jó hírnek örülhetünk, lassul a járvány Magyarországon

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tartott, Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a járvány lassulni látszik, a korábbi kettőről "egynél is alig többre" csökkent a vírus reprodukciós rátája. Mindeközben a jelek szerint a tesztkapacitások határához ért Magyarország már hetekkel korábban, a pozitív tesztek aránya az elvégzett teszteken belül rendkívül magas, így most járványügyi szakértők szerint nem lehet megfelelő megbízhatóság mellett reprodukciós rátát becsülni.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hamarosan elérhetők lesznek a pár perces olcsó gyorstesztek

Hamarosan világszinten elérhetővé válnak a 15-30 perc alatt eredményt mutató gyorstesztek, melyet a WHO és több ország, illetve a Gates-alapítvány kezdeményezésére fejlesztettek ki – írja a Guardian.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: jelentős szigorításokról döntött Szlovákia, de a magyar határt még nem zárják le

Szlovákia betiltja a tömegrendezvényeket, az utcán is kötelezővé teszi a maszkviselést, és szerdán dönthetnek a szükségállapot kihirdetéréről. Visszatér a boltokba a vásárlók ott tartózkodásának korlátozása.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megérkezett a keddi magyar adat

851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 757 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma közelíti a 20 ezer főt - olvasható a koronavírus-járványról tájékoztató kormányzati portálon. A tesztek száma 7 ezer körül alakult, a találati arány pedig 12 százalékos volt, ami rekordmagas aránynak számít. Ez az arány arról árulkodik, a hazai járványügy a kontaktkutatásban le van maradva.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: ma délelőtt újra megszólal az operatív törzs

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatót tart 11:15 perckor, az eseményről élőben tudósítunk.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 1 millió felett az elhunytak száma, nem csitul a járvány a világon

Az elhunytak száma a JHU összesítése szerint 1 001 646 fő, a fertőzötteké 33 353 000 fő. A leginkább érintett ország továbbra is az Egyesült Államok, ahol közel 7,2 millió fertőzöttet azonosítottak, de az 1,3 milliárd fős Indiában is már majdnem 6,2 millió fertőzöttet találtak. 

jhu0929

A címlapkép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán.

Szükségállapotot vezethet be Csehország

Csehországban szükségállapot kihirdetését fogja javasolni a kormánynak Roman Prymula egészségügyi miniszter. A politikus hétfői nyilatkozata szerint ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék az egyre terjedő koronavírus-járványt.

Tovább a cikkhez
koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronaviruscoronavirus