Előfizetői tartalom

Válság előtti szint közelében a foglalkoztatás - De mi vár ránk a második hullámban?

Portfolio
A foglalkoztatottak átlagos augusztusi létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezer fővel, 4 millió 514 ezer főre emelkedett, a tavaly augusztusihoz képest pedig 18 ezer fővel csökkent - jelentette a KSH. Ez megegyezik az előzetesen közölt adatokkal, a foglalkoztatás növekedése a szezonális hatások mellett a gazdasági helyzet javulásával, a közfoglalkoztatás felpörgésével, valamint a külföldre újra meginduló magyarok számának emelkedésével függ össze. A nagy kérdés az lesz, hogy a járvány második hullámában mit lépnek a cégek. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a foglalkoztatás ismét csökkenésnek indul a következő hónapokban, hiszen a gazdaságot megviseli a járvány második hulláma.

A foglalkoztatottak létszáma az előző hónaphoz képest 54 ezer fővel, 4 millió 514 ezer főre emelkedett, a tavaly augusztusihoz képest pedig 18 ezer fővel csökkent. Június és augusztus között 4 millió 477 ezer foglalkoztatottat jelentett a KSH, ami 40 ezerrel múlja alul az előző év azonos időszakában mért szintet. A háromhavi átlag csak lassabban kapaszkodik fel, hiszen ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés