amerika_elovalasztas
Gazdaság

Az amerikai lapok annyira csalódtak a mai vitában, hogy a következő alkalmak törlését kérik

MTI
Portfolio
Az amerikai média szerdán egyöntetűen negatívan ítélte meg Donald Trump elnök és Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje kedden az ohiói Clevelandben tartott első elnökjelölti vitáját. Mint arról beszámoltunk, a vitát személyeskedés, kölcsönös sértegetések jellemezték, a felek egyáltalán nem tisztelték a műfaj hagyományait.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az írott és elektronikus sajtó elsősorban az elnökjelölti vita hangnemét kifogásolta, és széleskörű egyetértés mutatkozott abban, hogy zűrzavaros és kínos pillanatokkal, sértésekkel terhelt volt a kedd esti másfél óra Clevelandben.

Tudósításunk a vitáről és gyorsértékelésünk itt olvasható:

A The Wall Street Journal "kaotikusnak" minősítette, a Politico "a nemzeti szégyen pillanatairól" írt, a USA Today "fájdalmasnak" tartotta a vitát. Az MSNBC televízióban szerdán még azt is felvetették, hogy Joe Bidennek, a demokraták elnökjelöltjének nem is kellene részt vennie a következő két - október 15-én és október 22-én tartandó - elnökjelölti vitán. A CNN hírtelevízió két műsorvezetője szintén azt feszegette, hogy érdemes-e megtartani a többi országos televíziós vitát. "Tessék törölni a (további) vitákat" - fogalmazott az Atlantic magazin cikke.

Több bírálat érte Chris Wallace-t, a vita moderátorát is, mert nem vetett gátat a verbális agressziónak. A közösségi médiában bocsánatkérést is követeltek tőle. Donald Trump a saját Twitter-oldalán meg is jelentetett egy olyan bejegyzést, amely szerint "Chris Wallace testesíti meg azt, amiért az amerikai közvélemény bizalmatlan a média iránt".

Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök az MSNBC televízióban szerdán elégedettségét fejezte ki Biden vitán nyújtott teljesítményével. "Mindenki láthatta Joe Biden hitelességét" - fogalmazott Pelosi, aki korábban kétszer is arra sürgette Bident, hogy ne vegyen részt az elnökjelölti vitán.

Több republikánus politikus - köztük az ohiói Darrell Issa - Bident bírálta, néhány, a vitában kifejtett álláspontjáért. Az Ohióban kampányoló Joe Biden szerdán újságíróknak kijelentette: az első elnökjelölti vita "ébresztő volt az egész nemzet számára". Majd azt állította: az elnök viselkedése a vita alatt "nemzeti szégyen" volt. Korábban Biden a Twitteren azt kifogásolta, hogy Trump kedden este "nem ítélte el a fehér felsőbbrendűséget hirdetőket".

Donald Trump szerdán a Twitteren több bejegyzést szentelt a vitának. "Senki nem akarja Sleepy Joe-t vezetőnek, beleértve a radikális baloldalt (amely kedd este veszített)" - írta az egyik bejegyzésében.

Címlapkép: Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
orvos kórház egészségügy