Előfizetői tartalom

Erre sokan várnak: csökkenhet a gáz ára, ha a kormány megfogadja az MNB javaslatát

Lenne tér a hazai gázárak MNB által javasolt csökkentésére, azzal együtt, hogy a tőzsdei gázárak elsősorban a hidegnek ígérkező fűtési szezonnal kapcsolatos várakozások miatt már 2020-as rekord magasságokban tartózkodnak, illetve a forint gyengélkedése ellenére is. A javaslatcsomag egyéb, energetikai vonatkozású pontjait is vizsgálva megállapítható, hogy azok többnyire a szakmai szereplők által is szükségesnek tartott, a kormánytól évek óta várt lépésekre irányulnak.

A jegybank az általános és célzott keresletélénkítő intézkedések között javasolja a gázárak több lépcsőben való csökkentését, és bár nem részletezik, valószínű, hogy az csak a hatóságilag meghatározott "rezsicsökkentett és -befagyasztott" lakossági árakra vonatkozik. Az egyéb, piacról ellátott fogyasztók az elmúlt években a tőzsdei gázárak pangása miatt amúgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés