Előfizetői tartalom

Több milliárd háztartási eszköz várja teljesen védtelenül, hogy hackerek áldozatává váljon

Több milliárd internethez csatlakoztatott okoseszköz működik a világon és sajnos nagy részükről nem mondható el az, hogy megfelelő védelemmel rendelkeznének a hackertámadásokkal szemben. Nemcsak arról van szó, hogy egy kiberbűnöző például egy zsarolóvírussal meg tudja bénítani a kávéfőzőnket vagy a tévénket, hanem az is lehet, hogy egy védtelen okoseszközön keresztül hozzáférnek hackerek az otthoni hálózatunkhoz és ezen keresztül akár érzékeny pénzügyi adatainkhoz is. A gyártók és a felhasználók is óvatlanok sajnos, ha az okoseszközök védelméről van szó, pedig többet is lehetne tenni azért, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe.

Megbolondult kávéfőző, eltérített autó, kaszinórablás egy hőmérővel Félelmetes videót tett közzé egy programozó a napokban az Ars Technicán: meghackelt egy kávéfőzőt egy zsarolóprogrammal. A gép nemcsak, hogy nem engedelmeskedett kezelője utasításainak, hanem még elkezdte össze-vissza spriccelni is a forró vizet és megjelenített egy kiírást, melyben arra utasította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés