balaton_getty
Gazdaság

10 milliárd forint hitelt ad a Nemzetközi Beruházási Bank a Balaland megépítésére

MTI
A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) csaknem 10 milliárd forint (27 millió euró) összegű kölcsönt hagyott jóvá 18 éves futamidővel a szántódi Balaland családi üdülőhely és szabadidőközpont megépítéséhez - közölte az NBB az MTI-vel csütörtökön.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

 A tájékoztatás szerint a projekt finanszírozásában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is részt vesz.

Az NBB Georgij Potapov és Laszlóczki Imre igazgatósági alelnökök által vezetett küldöttsége részt vett az NBB által nyújtott pénzügyi támogatás segítségével megépítendő családi üdülőhely és szabadidőközpont alapkőletételén.

A Balaland projekt többek között tartalmazza egy több mint 100 szobás tóparti családi hotel megépítését, éttermekkel és wellness részleggel, valamint egy egész évben nyitva tartó gyermek vidámpark és aquapark megépítését. A komplexumot a Balaton partján építenék fel, a szántódi kompkikötő közelében.

A komplexum megépítése lehetőséget nyújt a stratégiai magyar idegenforgalmi szektor potenciáljának növelésére és színvonalának javítására, illetve tovább növeli majd Magyarország és Budapest vonzerejét a belföldi és külföldi turisták körében - írták.

Ez az ügylet példája a hosszú távú és nagyszabású támogatásoknak, amelyeket az NBB tagállamai gazdaságának stratégiai ágazatai, most a magyar idegenforgalmi szektor számára nyújt - hangsúlyozta Georgij Potapov, az NBB igazgatótanácsának kölcsönzés és befektetés területekért felelős alelnöke a közleményben. Hozzátette: a projekt egy multilaterális fejlesztési bank, magántőke, illetve a magyar és Európai Uniós kormányzati intézmények szoros és gyümölcsöző együttműködésének eredménye.

Címlapkép: Getty Images

worker dolgozó ipar gyári munkás
GettyImages-1206945181
kórház doktorok orvos
SZG_9534
Gerendai Károly
Intrum
mnb epulet
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
worker dolgozó ipar gyári munkás