informatikus_pf_getty
Gazdaság

Felértékelődött az informatikusok szerepe, de hol vannak még a nyugati fizetések!

Portfolio
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak, mások azonban felértékelődtek, és elmondható, hogy nagyobb szükség van rájuk, mint valaha. A tavaszi tömeges home office időszakában például extra teher hárult a magyar vállalatok informatikusaira, fejlesztőire. Pulay Gellért, a tanácsadással foglalkozó Human Priority Kft. ügyvezetője a Pénzcentrumnak arról beszélt, ilyen körülmények között nem csak felértékelődött az informatikusok szerepe, de naprakész tudásuk is fontosabb, mint korábban, hiszen alapvetően új megközelítésre van szükség a vállalati informatikában.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A koronavírus-járvány, az egész világot felforgatta, de elképesztő nyomást helyezett a kormányokra, a gazdasági szereplőkre, a vállalatokra, és a vállalatok informatikai rendszerére is. Felértékelődött az informatikusok szerepe, de naprakész tudásuk is fontosabb, mint korábban, hiszen alapvetően új megközelítésre van szükség a vállalati informatikában.

Pulay Gellért, a tanácsadással foglalkozó Human Priority Kft. ügyvezetője a Pénzcentrumnak beszélt arról, nemzetközi szinten hol állnak a magyar informatikusok tudásban, bérezésben, és hogy vajon mi fontosabb ma, mi ér többet a piacon: ha egyetlen programnyelv/irány minél mélyebb tudással rendelkező szakértője valaki, vagy ha az illető inkább szélesebb palettán mozog.

A szakember véleménye szerint egyébként ha valaki messze kiemelkedik az átlag közül, az kiemelkedő bérre számíthat, mindegy, hol él.

A teljes cikk a Pénzcentrum oldalán található.

Címlapkép: Getty Images

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
orvos kórház egészségügy