Előfizetői tartalom

Hatalmas meglepetés a magyar autópiacon - Ezekért a márkákért őrülnek meg most

Portfolio
Igazi meglepetést hozott a szeptember a magyar autópiacon, a koronavírus-járvány második hulláma ellenére megszakadt a hét hónapja tartó rossz széria és ismét nőttek az új autó értékesítések hazánkban. Szeptemberben 11 449 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, közel 19 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – derült ki a DataHouse adataiból.

A január-szeptemberi időszakban 90 092 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami éves összevetésben 21,7 százalékos csökkenést jelent. Bár furcsának tűnhet a kijelentés, de ez az érték kifejezetten jónak mondható, főleg annak fényében, hogy áprilisban és májusban a koronavírus miatti válságintézkedések és a gyárbezárások következtében 50 százalék feletti volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés