kórház egészségügy
Gazdaság

Koronavírus: szomorú csúcs Olaszországban, a régiónkban gyorsulva terjed a járvány

Portfolio
Már 33,8 millió embernél észleltek koronavírus-fertőzést a járvány kezdete óta, globálisan, a halálos áldozatok száma 1,01 millió fő, a gyógyultaké pedig 23,56 millió fő. Ma lesz kormányinfó és megszólal az operatív törzs is a járvánnyal kapcsolatosan.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A madridi tartomány bírósághoz fordul az új járványügyi kritériumok miatt

Bírósághoz fordul a madridi autonóm közösség az új járványügyi kritériumok miatt, amelyeket azokban a városokban vezet be az egészségügyi minisztérium, ahol százezernél többen laknak, de az országban jelenleg csak ezt az egy régiót érintik - ezt Isabel Díaz Ayuso tartományi elnök jelentette be csütörtökön.

A politikus hangsúlyozta: a hivatalos állami közlönyben már megjelentetett jogszabályt betartják, mert "Madrid nem lázad", de a madridiak "jogos érdekeinek védelmében" bíróságra mennek.    

Véleménye szerint a tartományközi tanácsnak, amely nem konszenzussal, de elfogadta az egységes kritériumokat, és az azokkal együtt járó korlátozásokat, nem áll jogában semmit sem előírni.    

Kifogásolta, hogy az új normatívák nem tükrözik a valóságot, nem objektívek és igazságosak, valamint fokozzák a járvány okozta eddigi gazdasági és társadalmi károkat.    

Az elnök szerint a rendelet például figyelmen kívül hagyja a térség egészségügyi rendszerének rugalmasságát, így például azt is, hogy négy héten belül elkészül egy új járványkórház.    

A rendelet értelmében szigorú korlátozásokat kell bevezetni azokban a városokban, ahol százezer lakosonként legkevesebb ötszáz koronavírus-fertőzést jelentenek, az elvégzett tesztek több mint 10 százaléka lesz pozitív, valamint az intenzív osztályok telítettsége tartományi szinten meghaladja a 35 százalékot.        

Ha mindhárom feltétel teljesül korlátozni kell a be- és kijárást az érintett városokba, ahol a kereskedelmi és vendéglátó egységek csökkentett létszámmal, továbbá rövidített nyitvatartással működhetnek. Összejöveteleken pedig hatnál többen nem vehetnek részt.    

A csütörtökön közzétett rendelet 48 órát ad az érintett térségeknek, hogy saját, tartományi közlönyükben megjelentessék a rendeletet, amely így helyben is életbe lép. A korlátozások tényleges bevezetését azonban késleltetheti, hogy a madridi vezetés bírósághoz fordul.    

A rendeletben felsorolt járványügyi feltételeknek jelenleg tíz város felel meg: Madrid, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Torrejón de Ardoz, Móstoles és Parla. Területükön összesen mintegy 4,8 millióan élnek.    

Az érintett városokban nagy a bizonytalanság, sokaknak vannak kétségeik, hogy miként kell értelmezni a rendelkezéseket. Például az éttermek számára kérdés, hogy a hétvégére milyen létszámmal, nyitvatartással készülhetnek.    

Mivel a madridi kormány a főváros több településén és a főváros számos kerületében részleges korlátozásokat vezetett be az elmúlt hetekben, vitatott az is, hogy ezeket felülírja-e az új rendelkezés vagy azok továbbra is érvényben maradnak.    

Míg a sajtóban nyilatkozó egészségügyi szakemberek üdvözölték a madridi korlátozásokat, addig a gazdasági szereplők tiltakozásukat fejezték ki.    

A madridi vállalkozói szövetség (CEIM) heti 600 millió eurónyi veszteségre és a tartomány gazdasági teljesítményének 15 százalékos zuhanására számít. A madridi szállodaszövetség 1 milliárd euróra becsülte a várható veszteségét ebben a negyedévben.    

A spanyol egészségügyi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 1206 új koronavírus-fertőzést regisztráltak a madridi régióban és 3715-öt országosan. Az igazolt esetszám átlépte a 778 ezret.    

A halálos áldozatok száma egy nap alatt 198-cal emelkedett, egy hét alatt 547-en hunytak el. A fertőzés eddig 31 973 emberéletet követelt a dél-európai országban. (MTI)

Párizsban hétfőtől lehetnek szigorítások

Párizs és elővárosai hétfőn kerülhetnek a koronavírus-járvány miatti legmagasabb riasztási övezetbe, amennyiben a járványmutatók nem csökkenek a hétvégén - mondta a francia egészségügyi miniszter.

Olivier Véran csütörtök esti párizsi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy a besorolás Párizs lakosai számára "átmenetileg drasztikusan csökkentheti a társadalmi kapcsolattartást: megszűnnek a családi ünnepek, a bulik, a bárok teljesen bezárnak".   

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a döntés még nem született meg, a kormány vasárnap este egyeztet Anne Hidalgo párizsi főpolgármesterrel és a régió politikai vezetőivel, de szakértők szerint nehéz elképzelni, hogy a mutatók csökkenő tendenciára váltsanak a következő napokban.    

A főváros agglomerációban az elmúlt 24 órában a kormány szerint a három legfontosabb járványügyi mutató átlépte a maximális riasztási szintet. Százezer lakosra több mint 250 fertőzött jut (csütörtökön 263 volt ez a szám), s a veszélyeztetett 65 év feletti korosztályban is több mint száz. A kórházak intenzív ágyainak 30-35 százalékán koronavírusos betegek fekszenek. A kórházak számára a kritikus szintet a 30 százalék jelenti.    

"Ha ez a néhány órája beállt súlyos helyzet megerősítést nyer a következő napokban, nem lesz más választásunk mint Párizst és a közvetlen elővárosokat maximális riasztási övezetbe sorolni" - hangsúlyozta Olivier Véran.    

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy további öt nagyvárosban, Lille-ben, Lyonban, Grenoble-ban, Toulouse-ban és Saint-Etienne-ben is nagyon aggasztóvá vált az elmúlt napokban a helyzet.    

"Ha az eddig meghozott korlátozások nem hozzák meg a kellő hatást, ezeket a városokat is maximális riasztási övezetbe fogjuk sorolni a jövő héten" - tette hozzá.    

A kormány a helyi döntéshozókkal történő előzetes egyeztetés nélkül a déli Marseille-t és Aix-en-Provence-t, valamint Guadeloupe szigetét már a múlt héten maximális riasztási övezetté nyilvánította, ami heves tiltakozást váltott ki helyi szinteken, a többi nagyvárosban ezért óvatosabban jár el.    

A miniszter kitért arra, hogy a déli nagyvárosokban, Marseille-ben, Nizzában és Bordeaux-ban néhány napja javulás érzékelhető, de a "vírus terjedési szintje továbbra is nagyon magas", a fertőzöttek száma 100 ezer lakosonként még mindig meghaladja a 200-at.    

Az egészségügyi minisztérium hivatalosa adatai szerint országosan az elmúlt 24 órában ismét csaknem 14 ezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, az előző napi csaknem 13 ezer után.    

A napi esetszám csaknem két hete nagyon magas, csütörtökön 13 970 volt, s így a járvány kezdete óta 577 505-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma.    

A pozitív tesztek aránya három napja 7,6 százalékon stagnál, de a hónap elején még csak 4 százalékos volt.    

A halottak száma az elmúlt 24 órában 63-mal 32 019-re emelkedett, az előző napi 65, és a keddi 57 után. Az intenzív osztályokon 18-cal nőtt a koronavírusos betegek száma, az országban több mint 1200-an vannak jelenleg lélegeztetőgépre kapcsolva. (MTI)

Olaszországban április vége óta nem volt ilyen magas a fertőzöttek napi száma

Egy nap alatt 2548 új fertőzöttet szűrtek ki Olaszországban, ami a legmagasabb adat április 24. óta. Giuseppe Conte miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy január végéig tervezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az esetszám hirtelen megugrása miatt több tartomány, közöttük a Róma körüli Lazio régió is jelezte, hogy ismét bevezethetik a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren a hét végén. Eddig Campania és Szicília tartomány rendelte el ismét a szájmaszk kötelező viselését hatéves kortól felfelé.    

Giuseppe Conte kormányfő a korábban október közepéig elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezte január végéig. A kormány idén január 31-én léptette életbe a veszélyhelyzetet az első két olaszországi fertőzött azonosítása után.    

Az utóbbi huszonnégy órában jelentősen emelkedett a kiszűrt fertőzöttek száma a korábbi 1851-hez képest, de emelkedett az elvégzett vírustesztek száma is; 118 ezernél többet végeztek el egy nap alatt. Utoljára április 24-én volt ennyire magas az egy nap alatt diagnosztizált esetek száma. Az aktív fertőzöttek száma megközelíti az 53 ezret, több mint háromezren vannak kórházban, 291-en intenzív osztályon. A lélegeztetőgépet igénylő betegek száma naponta már tízzel emelkedik. A legtöbb új beteget, 445-öt Venetóban szűrték, ahol egy nap alatt majdnem kétszeresére emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma. Háromszázkilencven új beteget szűrtek Campaniában, 324-et Lombardiában, 265-öt Lazióban.    

Egy nap alatt huszonnégy beteg hunyt el a korábbi tizenkilenc után. Utoljára ennyi halottat egy nap alatt július elején regisztráltak. A járványgörbe az utóbbi több mint egy hónapban lassan, de fokozatosan emelkedett, a kiszűrt fertőzöttek számának heti tizenegy százalékos emelkedésével. Az egészségügyi hatóságok korábban közölték, hogy a betegek számának emelkedését várják, de kizárták az újabb "járványcunamit". A nyáron lezárt járványkórházakat újranyitották, tizenegyezer intenzív hellyel a Covid-19 betegek számára. (MTI)

Koronavírus: bemutatták a szuperterjesztők látványos szerepét

Egy indiai adatokat elemző nagyléptékű kutatás szerint az új koronavírus, a SARS-CoV-2 terjedésében a fertőzöttek kis százaléka játszik fontos szerepet. A tanulmány arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyerekeknek és a fiatal felnőtteknek potenciálisan nagyobb szerepe van a járvány terjedésében, mint az korábbi tanulmányokból kiderült.

Tovább a cikkhez

Történelmi méretű költségvetési deficit jött össze a koronavírus miatt

A második negyedévben 986 milliárd forint, a GDP arányában 9,1% volt a kormányzati szektor hiánya a KSH csütörtöki közlése szerint. Ilyen nagy költségvetési deficitre nagyon rég volt példa, ebből is látható, hogy a koronavírus-válság mély nyomokat hagy Magyarországon is.

Tovább a cikkhez

Három magyar egészségipari vállalkozás már kapott beruházási támogatást

Az Egészségipari Támogatási Programmal olyan tervek megvalósítását segíti a kormány, amelyek erősítik Magyarország egészségipari önellátását, hozzájárulnak a gyógyszerek és gyógyászati eszközök gyártásának határokon belül tartásához, a hazai gyártóhelyek számának emelkedéséhez és a kapacitások bővítéséhez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a program első három támogatási szerződésének aláírási ünnepségén, csütörtökön Budapesten.

Tovább a cikkhez

Fontos haladékot kapnak a budapesti taxisok

A kormány támogatja a budapesti taxisokat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebookon.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor levelet írt a kínai kormányfőnek

Orbán Viktor miniszterelnök baráti üdvözletét és jókívánságait fejezte ki a Kínai Népköztársaság nemzeti ünnepe, az ország megalapításának 71. évfordulója alkalmából Li Ko-csiang kormányfőnek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Nagyon megütötték az olajat, megint 40 dollár alatt a fekete arany

Az amerikai piacnyitást követően nagyot zuhantak az olajárak mind a határidős, mind pedig az azonnali piacon. Az esésnek több oka is van, a keresleti és a kínálati oldalon is sok a változás.

Tovább a cikkhez

Hatalmas meglepetés a magyar autópiacon - Ezekért a márkákért őrülnek meg most

Igazi meglepetést hozott a szeptember a magyar autópiacon, a koronavírus-járvány második hulláma ellenére megszakadt a hét hónapja tartó rossz széria és ismét nőttek az új autó értékesítések hazánkban. Szeptemberben 11 449 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, közel 19 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – derült ki a DataHouse adataiból.

Tovább a cikkhez

Kiderült: közel félmillió magyar került nagyon nehéz helyzetbe a koronavírus-válságban

Csaknem félmillió magyar került nehéz helyzetbe a koronavírus-válság közepette a KSH friss gyűjtése szerint. Sokan elveszítették az állásukat, mások a vállalkozásuk szüneteltetésére kényszerültek, és vannak, akik csak részmunkaidőben tudnak dolgozni. A jó hír az, hogy a részmunkaidősök száma csökken, azonban a munkanélkülieké nem.

Tovább a cikkhez

Szépen lassan helyreáll a rend az amerikai munkaerőpiacon a koronavírus-sokk után

837 ezer új segélykérelmet adtak be a munkavállalók az Egyesült Államokban a szeptember 25-i héten. Ez jelentősen alacsonyabb szám, mint a válság csúcsán, de még mindig nagyon messze van a válság előtti állapotoktól.

Tovább a cikkhez

Nem a koronavírus okozza a legnagyobb problémát az építőiparban

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a szokásos évközi konjunktúra felmérését szeptember hónapban a koronavírus okozta helyzetértékelő kérdésekkel is kiegészítette. A megkérdezett 400 építőipari kivitelező, tervező vállalkozás válaszaira alapozva készült el a szeptember havi összefoglaló.

Tovább a cikkhez

Fehéroroszországban oltatnak az orosz vakcinával

Megkezdődött csütörtökön Fehéroroszországban az önkéntesek oltása az orosz fejlesztésű, koronavírus elleni "Szputnyik-V" vakcinával - közölte  az egészségügyi minisztérium.

Az első önkéntes jelentkező már megkapta az oltóanyagot.

Először száz jelentkezőt oltanak be, és vizsgálni fogják a vakcina hatásait. Placebokontrollt is végeznek. Már több mint négyezer állampolgár jelentkezett a védőoltásra.

(MTI)

Lengyelországban rekordszámú fertőzött

Lengyelországban csütörtökön 1967 új koronavírus-fertőzéses esetet regisztráltak, a legtöbbet a járvány kitörése óta; a romló járványhelyzet miatt több járásra terjesztik ki a szigorú egészségügyi intézkedéseket.

Szombattól kezdve a 380 lengyelországi járás közül 44-ben lépnek életbe a többi között a szájmaszk köztéri használatát, a nagyobb létszámú rendezvények megtartását érintő intézkedések. E járások közül 16 minősül "pirosnak", 28 pedig "sárgának". Eddig csak húsz közigazgatási egységben vezettek be fokozott járványügyi intézkedéseket.

(MTI)

Felülvizsgálja Szerbia a halálozási számait

Szerbia felülvizsgálja, hogy valójában hányan haltak meg a koronavírus szövődményeinek következtében a járvány kitörése óta - jelentette be Aleksandar Vucic szerb államfő csütörtökön, miután két nappal korábban az ország vezető járványügyi szakértője arról beszélt, magasabb lehet a halottak száma az eddig közöltnél.

(MTI)

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat

Megkezdte a működését a mai nap a kiskunhalason felállított mobil-konténerkórház – számol be a Hírös.hu.

Tovább a cikkhez

Fejlesztettek egy mesterséges intelligenciát, amely a tüdőben diagnosztizálja a koronavírust

Virtuális orvosként képes diagnosztizálni a mesterséges intelligencia (MI) az új koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegséget a tüdőben.

Tovább a cikkhez

Romániában is 2000 fölötti új fertőzés

Romániában csütörtökön is kétezret meghaladó új koronavírusos fertőzésről számolt be a stratégiai kommunikációs törzs (GCS), miután előző nap a járvány kezdete óta először ugrott kétezer fölé a napi esetszám.

A csütörtöki jelentés szerint az utóbbi 24 órában újabb 2086 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami negyven százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

A járvány terjedési üteme a júliusi időszakhoz hasonló gyorsulást mutat, amikor egy hónap alatt háromszorosára emelkedett a naponta diagnosztizált fertőzöttek átlaga. Augusztus elejétől másfél hónapig 1200 körül stagnált a napi esetszám, amely a nyári vakáció végétől - szeptember közepétől - kezdődően lódult meg. Az utóbbi két hétben már napi 1485, az utóbbi héten pedig napi 1658 új eset számít átlagosnak.

(MTI)

Kommentálta Müller Cecília a rekordközeli halálozási számokat

Mindannyiunk felelőssége, hogy éberek maradjunk és betartsuk a koronavírus elleni védekezési szabályokat, hiszen sajnos a koronavírus miatti halálozási szám Magyarországon már megközelíti a tavaszi rekordokat. A fiatal kor nem garancia a tünetmentességre, a mostani elhunytak közt is voltak 40 évesek - mondta el mindezt Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. Gál Kristóf ORFK-szóvivő a határellenőrzés szabályait és fontosabb statisztikáit ismertette.

Tovább a cikkhez

9000 körül az orosz fertőzésszám

Oroszországban a regisztrált új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 8945-tel 1 185 231-re emelkedett a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint.

Ez 464-gyel több, mint egy nappal korábban, és ez a legnagyobb szám június 12. óta, a növekmény már negyedik napja meghaladja a nyolcezret. A terjedés üteme ismét elérte a 0,8 százalékot, a korábbi 0,7 százalék után. Az új esetek 27,1 százaléka tünetmentes.

(MTI)

3000 körül a cseh fertőzésszám

Csehországban szerdán 2932 új koronavírus-fertőzést mutattak ki a laboratóriumok, ami a járvány kezdete óta a harmadik legmagasabb napi esetszám - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján csütörtökön reggel megjelent legfrissebb kimutatásokból.

Az első koronavírus-fertőzéses esetet március elején regisztrálták Csehországban, s azóta a fertőzések száma már meghaladta a 70 ezret. Jelenleg 36 619 fertőzöttet tartanak nyilván, többségüknél a betegség enyhe lefolyású.

(MTI)

Rekordszámú fertőzött Izraelben

Ismét rekordszámú, csaknem kilencezer új fertőzöttet regisztráltak Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

Szerdán 8919 új koronavírus-hordozót vettek nyilvántartásba Izraelben, ahol a kilencmilliós lakosságból a járvány tavaszi megjelenése óta mintegy negyedmillióan, 248 133-an fertőződtek meg bizonyítottan a koronavírussal.

Sokan "fekete szeptembernek" nevezik az elmúlt hónapot, amikor 625-en haltak bele a SARS-CoV-2-vírus okozta betegségbe, amelyben február, a járvány kitörése óta összesen 1571-en haltak meg az országban.

(MTI)

Koronavírus: három magyar megyét minősített kockázatos területnek Németország

Budapest és Győr-Moson-Sopron megye után Csongrád-Csanád, Vas és Pest megyét is felvették az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) terjedése miatt kockázatosnak minősülő területek listájára Németországban.

Tovább a cikkhez

Ma délután beszél az operatív törzs

Ma 1 órakor kerül sor az operatív törzs napi sajtótájékoztatójára, az eseményről élőben tudósítunk.

Tovább a cikkhez

Koronavírus a magyar cégeknél: kerülik a hitelfelvételt, egyre többször késnek a fizetések

A magyar cégek nemzetközi összehasonlításban kevésbé érzékelik a recessziót, de gondot okoznak nekik az egyre többször késő fizetések, derült ki az Intrum Európai Fizetési Jelentéséből (EPR). A magyar vállalatok különösen tartanak az eladósodástól, ezért óvatosan állnak a hitelekhez, sokan pedig előre menekülnek.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: rekord közelében a napi halálozások száma

848 fővel, 27 309 főre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon szerdától csütörtökre, elhunyt 16 beteg. Az aktív fertőzöttek száma 20 410. A járvány kezdete óta már 781-en haltak meg Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt, 6118-an pedig meggyógyultak - derül ki mindez a koronavírus.gov.hu tájékoztatásából. A 16 halálos áldozat nagyon közel van az eddigi legmagasabb napi halálozási számhoz Magyarországon, amely 17.

Tovább a cikkhez

Hamarosan kezdődik a Kormányinfo, fontos információkat tudhatunk meg

Csütörtökön délelőtt 10:30-től kezdődik a Kormányinfo, amelyen a szerdai kormányülés döntéseit ismerteti Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és  Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A Portfolio élőben tudósítja az eseményt.

Tovább a cikkhez

Azonnal fékezett a magyar feldolgozóipar a koronavírus második hullámában

Szeptemberben a kritikus 50 pontos értéke alá került a magyar feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index. A júliusi és az augusztusi szebb számok után tehát újra gyengélkedhet a feldolgozóipar, ami a koronavírus-járvány második hullámával van összefüggésben.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: lassan 34 millió fertőzött a járvány kezdete óta

A John Hopkins egyetem adatai szerint 

  • tegnapról mára körülbelül 320 ezer fővel nőtt világszerte az azonosított fertőzöttek száma,
  • a halálos áldozatok száma 6400 fővel nőtt,
  • a gyógyultak száma pedig 240 ezer fővel nőtt. 

Továbbra is az Egyesült Államok a legfertőzöttebb ország, ahol a lakosság több mint 2%-án átment már a fertőzés: közel 7,5 millió fertőzöttet és 211 ezer halottat regisztráltak az országban.

India a második ezen a szomorú listán, 6,23 millió fertőzöttel és 98 ezer halottal. Indiában még mindig nagyon gyors a fertőzés terjedési üteme, több mint 80 ezer új fertőzöttet találtak egy nap alatt, míg az Egyesült Államokban "csak" 42 ezer új fertőzöttet találtak.

Címlapkép: Getty Images

Állítólag azért nem működik a legmodernebb járványkórház Magyarországon, mert nincs elég orvos és áp

Nincsenek betegek a kiskunhalasi járványkórházban, mert nincs elég orvos és ápoló - állítja Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Tovább a cikkhez
koronavirus eurozona europai unio mentocsomag valsagkezeles pimco
korona_vilag
kotelezo maszkviseles magyarorszag szigorítas bejelentes 201022
szlovakia kijarasi korlatozas lezaras igor matovic201022
donald trump szavaz florida201022
adobevallas
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bezárt üzlet - koronavírus