Előfizetői tartalom

Csődhullámra és tömeges segélyigényre számítanak Németországban

MTI
|
Portfolio
Miközben Németországban mérsékelt optimizmust sugall, hogy a korábbi várakozásokhoz képest a kormány és több előrejelző intézet is kissé feljebb húzta a GDP-előrejelzését, addig a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) arra számít, hogy csődhullám miatt erőteljesen nő azok száma, akiket segélyezni kell a munkájuk elvesztése miatt.

Detlef Scheele, a BA elnöke a Bild magazinnak adott interjúban elmondta, hogy a hivatal "rendkívüli helyzet" kezelésére készíti fel 250 alkalmazottját arra az esetre, ha csődhullám miatt tömegek kerülnének az utcára. A BA már tavasszal megkezdte a felkészülést a csőd miatt munkájukat elvesztő alkalmazottak ellátására. Az idei évre 950 millió eurót különített el "csődpénz"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés