Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: több beteg lehet kórházban, mint az adatokból látszik

Portfolio
Több koronavírusos beteg lehet kórházban Magyarországon annál, mint amit a hivatalos adatok mutatnak, azonban egy részük még vár a tesztjének az eredményére – értesült a Portfolio névtelenségüket kérő forrásoktól. A napi hivatalos adatok a teszttel megerősített eseteket mutatják, amely szerint most 740 beteg van kórházban, azonban egyre többen kerülnek teszt nélkül kórházba, olyannyira lelassult a tesztelés az országban. Az elmúlt hetekben sokszor hallhattuk, hogy egy koronavírusos beteg meggyógyult otthon, mire megérkezett a tesztjének az eredménye, azonban számos példa van a betegség súlyosbodására is a fertőzés igazolása előtt.

Magyarország már hetek óta a tesztkapacitások korlátjához érkezett. Vagyis arról van szó, hogy nem tud több tesztet végezni, mint napi 10-12 ezer darab, a heti kapacitás 70 ezer környékén mozog. Ennél azonban sokkal gyorsabban terjedhet a járvány, amit mutat, hogy vannak olyan koronavírus-gyanús esetek, akiknek 3-4 napot is kell várniuk a tesztelésre (a mentőkre), és ugyanennyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés