Előfizetői tartalom

Koronavírus: hogy jön ki a 11 ezer magyar halott az év végéig?

Portfolio
Az egyik legnagyobb globális koronavírus-előrejelzéssel foglalkozó portálon megjelentek a friss adatok, amelyek különböző forgatókönyvek alapján becsülik meg az esetszámokat és a halálos áldozatok számát az egyes országokban. A magyar sajtóban elterjedt, hogy 11 ezer magyar halálos áldozattal számolnak a kutatók. Ez azonban csak az alapforgatókönyve az elemzésnek, amely súlyos korlátozó intézkedésekkel és a társadalmi kapcsolatok drasztikus csökkenésével is kalkulál. Ha nem jönnek ilyenek, akkor sokkal több elhunyttal kell számolni, ha viszont korábban jönnek a szigorítások és elterjed a maszkhasználat, akkor kevesebb elhunyt lesz végül a modell szerint.

Futótűzként terjed a magyar sajtóban, hogy 11-12 ezer magyar koronavírusban elhunyttal számol 2021 január 1-éig a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet. A számítást természetesen számos bizonytalanság övezi, de ami a legfontosabb: úgy jön ki ez a szám, ha nagyon szigorú korlátozó intézkedések lépnek életbe egy idő után. Ellenkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés