szlovakia_koroonavirus
Gazdaság

Koronavírus: a szlovák miniszterelnök szerint a vírustagadók miatt több ember fog meghalni

Portfolio
Igor Matovič szlovák miniszterelnök a tegnap közölt rekord esetszám után írt bejegyzést a közösségi oldalára, amelyben a szabályok betartására kéri a lakosságot, valamint ismét beleszállt a vírustagadókba - szúrta ki a pozsonyi Új Szó.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A tegnapi jelentés szerint Szlovákiában is rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma, 818 beteget diagnosztizáltak. A rekord után Facebookon posztolt Igor Matovič miniszterelnök, aki azt mondta, hogy a következő napokban az új fertőzöttek száma elérheti az 1000-et.

A miniszterelnök szerint a fertőzésnek rendkívül felgyorsult a dinamikája, és arra kérte a lakosságot, hogy az előírt higiéniai előírások mellett se járjanak tömegrendezvényekre, ne szervezzenek családi összejöveteleket, valamint rendesen hordják a maszkokat és tartsák meg a távolságot.

A miniszterelnök azt mondta, nehéz napok jönnek Szlovákiában. Leterheltek a közegészségügyi hivatalok, a szakemberek már nem tudják elvégezni a kontaktkutatást, ezért az orvosi egyetemek hallgatói is beszállhatnak a munkába, valamint besegít a hadsereg is. Már 550 egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust. A tárca nagyjából ezer személy segítségével számol.

A miniszterelnök szerint jelen helyzetben az lenne a legjobb, ha az emberek egyáltalán nem járnának tömegrendezvényekre. A sport, a kultúra és az egyház képviselőinek a kormányfő azt üzente, hogy legyenek rendkívül óvatosak.

"Senki sem csinálja ezt szándékosan önök ellen, és higgyék el, senki sem vágyik a szigorítások eltörlésére jobban, mint én" - mondta a miniszterelnök, aki ismét beleszállt a vírustagadókba, akik egyáltalán nem segítenek a helyzeten:

Éppen ellenkezőleg: a szabályok elutasítását okozzák, ami még több fertőzötthöz és még több halálhoz vezet. Kérem, erre emlékezzenek

- mondta Matovič. Az országban eddig 13 139-en betegedtek meg, és 55-en hunytak el koronavírus miatt. A szombati rekord után vasárnap - nagyon kevés teszt mellett -  353 új fertőzöttet találtak.

(Új Szó)

Címlapkép: Getty Images

orbán viktor parlament
Koronavírus
Az iráni külügyminisztert meghívták a Fehér Házba
A bankokat rettegésben tartó orosz hackerek valójában nem is oroszok
Egyre nagyobb bajban van Nagy-Britannia
nagorno karabakh
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Compliance szakértő

Compliance szakértő
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Koronavírus