Előfizetői tartalom

Megállítaná a koronavírus miatti óriási költekezést a brit pénzügyminiszter

MTI
A brit pénzügyminiszter szerint nem lehet végtelenségig folytatódó hitelfelvétellel kikeveredni a koronavírus-járvány okozta válság gödréből. Rishi Sunak a kormányzó brit Konzervatív Párt - a járvány miatt ezúttal online fórumként megtartott - éves kongresszusának hétfői munkanapján felszólalva kijelentette: a konzervatívok azzal "a szent felelősséggel" tartoznak a jövő nemzedékeinek, hogy erőteljes közfinanszírozási helyzetet hagyjanak rájuk.

A pénzügyminiszter szerint felmerül a kérdés, hogy mi értelme lenne a konzervatív kormányzásnak, ha ez a kormány az egyensúly megteremtése helyett azzal érvelne, hogy korlátlanul lehet költekezni és "hitelekkel bármilyen gödörből ki lehet mászni". Rishi Sunak ezzel kimondatlanul, de egyértelműen arra utalt, hogy fenntarthatatlannak tartja azokat a közfinanszírozási folyamatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés